Glas Javnosti

Dodik: Nova Vlada RS će biti formirana za dvadesetak dana

Okruženje
Autor: Glas javnosti

Novoizabrani predsednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je danas da bi nova Vlada Republike Srpske mogla da bude formirana za dvadesetak dana.

Dodik je rekao da bi u novoj entitetskoj vladi trebalo da bude „dosta novih lica“, prenela je Radio-televizija RS (RTRS).

On je ocenio da će proces formiranja vlasti na državnom nivou ići sporije, dodavši da novi Savet ministara najverovatnije neće biti izabran do proleća.

Prema njegovim rečima, njegov Savez nezavisnih socijaldemokrata (SNSD) će na nivou BiH nastupati zajedno sa Hrvatskom demokratskom zajednica (HDZ) BiH, kao i da podržava ideju da predsedavajući Saveta ministara BiH bude iz HDZ BIH.

Dodik je kazao da će osnovna politika SNSD-a biti vraćanje na scenu Ustava BiH.

„Naša osnovna politika će biti – vratite Ustav BiH na scenu i mi ćemo u njoj ostati, ukoliko to nećete, videćete da ćemo otići“, naglasio je on.

Dodik je rekao da će ovih dana pisati bivšem američkom predsedniku Donaldu Trampu (Trump), navodeći da očekuje da će ove godine republikanci dobiti izbore za Predstavnički dom i da će se Tramp vratiti na mesto predsednika Amerike. 

„Želim da obezbedim kontakt koji će obezbediti stabilnu poziciju RS“, rekao je on.

Optužio je aktuelnog američkog ambasadora u BiH Majkla Marfija (Michael Murphy) da „laže“, navodeći da ne postoji Vlada BiH, već Savet ministara, dok je za šefa Delegacije EU u BiH Johana Satlera (Johann Sattler) rekao da „mlatara vladavinom prava, a čini da sruši vladavinu prava u BiH“.

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR