Glas Javnosti

DODIK: Ne prihvatamo ponavljanje izbora u RS i ne prihvatamo CIK BiH

Okruženje
Autor: Glas javnosti

Lider Saveza nezavisnih socijaldemokrata (SNSD) Milorad Dodik izjavio je da ta stranka neće prihvatiti ponovljene izbore u Republici Srpskoj.

"Na sceni je brutalni napad na RS i mi ćemo je braniti onako kako mislimo da treba. Pozivam naše ljude i policiju da se okupe oko RS, jer je ovo što se radi način da naprave problem od Republike Srpske", kazao je Dodik na konferenciji za novinare posle sednice Izvršnog komiteta SNSD.

Naglasio je da je krajnji cilj nezavisnost RS, na čemu će, kako je naveo, SNSD u budućnosti raditi.

Još je kazao da će vlast u RS odlučiti kada će po svojim zakonima da sprovede nove izbore za predsednika RS i Narodnu skupštinu RS.Dodik je dalje rekao da SNSD ne prihvata odluke CIK BiH, dodavši da je za njih CIK nelegitimna.

On je najavio da će danas biti podnete krivične prijave protiv članova CIK BiH, jer su, kako je naveo, onemogućili SNSD da uloži žalbu na odluku o ponovnom brojanju glasova.

Dodik je kazao da su opšti izbori bili legitimni i legalni i da je sve što se sada dešava „manipulacija koja treba, putem nezakonitih odluka, da proizvede određeno drugo stanje“.

Prema njegovim rečima, u svemu je „očigledna sprega članova CIK-a i predstavnika opozicije“.

Prema njegovim rečima, nezakonita je odluka CIK-a da se ponovo broje glasovi za predsednika RS, ali u BiH se „zakon ne poštuje“.

SNSD smatra da je CIK odluku o ponovnom brojanju glasova doneo pod pritiskom „tri strane ambasade“ i u sprezi sa opozicijom iz Republike Srpske.

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR