Glas Javnosti

DIJASPORA I REGION NA NOGAMA: Gužve u Cirihu i Beču, velika izlaznost u Crnoj Gori, Abu Dabiju... (FOTO)

Okruženje
Autor: Glas javnosti

Najveći broj biračkih mesta u okruženju otvoreno je u BiH i Crnoj Gori gde je izlaznost zasad i najveća.

Do 11 časova u Crnoj Gori je zabeležena velika izlaznost: u Podgorici 21%, u Beranima 32%, u Budvi 15,2%, u Sutomoru čak 55%, u Herceg Novi 26 % upisanih birača. 

U Ambasadi Srbije u Sarajevu izlaznost je bila 11 odsto do 11 časova. U Sloveniji je otvoreno jedno biračko mesto, u ambasadi Srbije. Prijavljeno je 713 birača, šest puta više nego na prethodnim izborima. Do 11 časova glasalo je 17 odsto glasača, kaže Milinko Špica, konzul u ambasadi Srbije u Ljubljani i predsednik biračkog odbora.

Prvi put od uvođenja mogućnosti glasanja u inostranstvu, državljani Srbije u Beču glasaju, zbog većeg broja registrovanih birača, 3.538, na tri izborna mesta. Glasanje se u Austriji održava još i u Generalnom konzulatu Srbije u Salcburgu, gde može da glasa 276 državljana Srbije, kao i u Počasnom konzulatu u Lincu, gde pravo glasa mogu da iskoriste 163 registrovana birača.

Velika je gužva na biralištu u Cirihu, javljaju državljani R. Srbije u tom gradu.U Abu Dabiju je glasalo više od polovine birača prijavljenih na ovom biračkom mestu.Dijaspora ove godine glasa u najvećem broju još od izbora 2008. godine.

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR 


AKTUELNE VESTI S MREŽAHOROSKOP