Glas Javnosti

CEO REGION SE OPROSTIO OD BALAŠEVIĆA: Političari na Balkanu uputili POSLEDNJE ZBOGOM uz EMOTIVNE poruke 'Nikada neće biti zaboravljen'

Okruženje
Autor: Glas javnosti

Nakon objave da je srpski kantautor Đorđe Balaševiće preminuo od korona virusa, ceo region se oglasio emotivnim porukama kojima su ispratili legendu na "večnu plovidbu".

Političari u regonu oprostili su večeras od srpskog kantautora , koji je umro danas u 67. godini od posledica korona virusa. Premijer Severne Makedonije Zoran Zaev i potpredsednik Vlade Crne Gore Dritan Abazović biranim rečima pisali su o Balaševiću na Tviteru, a slično je uradila i bivša premijerke Hrvatske Jadranka Kosor.

Zaev je objavio Balaševićevu pesmu "Sedam osmina" i uz to napisao:

"Balkan večeras oplakuje Balaševića. Đorđev odlazak je samo fizički, njegov duh je tako velik, da nikada neće izbledeti ili biti zaboravljen. Ostavio nam je veliko nasleđe - muzičko, društveno, kulturno, ljudsko. Slava mu", napisao je Zaev.

Abazović smatra da nas je Balašević učio da živimo slobodno.

"Želim bonacu Panonskom mornaru u njegovoj večnoj plovidbi. Učio nas je da živimo slobodno, okićeni perom sokola za urok protiv okova", poručio je Abazović na Tviteru.

Tužnu poruku na Tviteru napisala je i bivša premijerke Hrvatske Jadranka Kosor.

"Devojka sa čardaš nogama, eh, pevalo mi se u nekom divnom davnom vremenu. Sve je to bila mladost i ljubav i pesma i Đole. I opet ode deo života".

Balašević bio veliki prijatelj BiH i Sarajeva

Član Predsedništva Bosne i Hercegovine Željko Komšić uputio je telegram saučešća porodici istaknutog umetnika Đorđa Balaševića. Komšić je istakao da ga je pogodila vest o smrti Đorđa Balaševića, koji je bio veliki prijatelj BiH i Sarajeva.

"Kao i brojne građane Bosne i Hercegovine, pogodila me je i rastužila vest o smrti Đorđa Balaševića, istaknutog umetnika i pisca. Đorđe Balašević je bio veliki prijatelj Bosne i Hercegovine i Grada Sarajeva. Ostavio je neizbrisiv trag u svom radu, a njegov odlazak veliki je gubitak za celi region. Ovom prilikom želim da, u ime građana i građanki BiH, i u svoje lično ime, uputim najdublje izraze saučešća njegovoj porodici i prijateljima".

Poznati jugoslovenski i srpski kantautor Đorđe Balašević preminuo je danas od kovida. On je pre tri dana primljen na Infektivnu kliniku, gde se lečio od upale pluća.

(Glas javnosti)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR