Glas Javnosti
posta

BUGARSKI MINISTAR OPLEO: Zaev je Bugarin kome 'sporo radi pamet'! A evo šta mu je odgovorio Zaev (FOTO)

Okruženje
Autor: Glas Javnosti

Bugarski ministar odbrane i zamenik premijera Bugarske Кrasimir Кarakačanov opleo je po premijeru Severne Makedonije Zoranu Zaevu.

On je izjavio da je Zaev Bugarin kome „sporo radi pamet”.

- Po starom bugarskom običaju Bugarinu dolazi pamet sledećeg dana, pa tako je i sa kolegom Zaevim, rekao je Кarakačanov u komentaru na intervju Zaeva za bugarsku agenciju BgNES u kome je ovaj rekao da Bugarska i Severna Makedonija imaju zajedničku istoriju, te da su iz nje proizašli i makedonski narod i bugarski narod.

Кarakačanov je takođe kazao da je zajednička istorija o kojoj je govorio Zaev zapravo bugarska istorija do 1944. godine.

Zaev mu se obratio na Tviteru odbrusivši da je "Makedonac koji govori makedonski jezik, priznat od celog sveta, dok je Karakačanov Bugarin koji govori bugarski jezik priznat u celom svetu."

- Ali etnička i identitetska razlika nije jedina među nama. Razlika u našim pogledima na svet je važnija i ozbiljnija. Radim na pomirenju stavova o razlikama i znam da je to moguće samo razmenom ideja i mišljenja, a ne uvredama i neprimerenim porukama. Naši narodi očekuju korak ka prijateljstvu, a ne govor mržnje. Dosta je bilo mržnje! zaključio je Zaev u svom postu.

(Glas Javnosti/Plusinfo)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR