Glas Javnosti

Bivšoj urednici HRT-a sedam meseci zatvora

Okruženje
Autor: Glas javnosti

Zbog izvlačenja novca i utaje poreza danas su nepravosnažno osuđeni akteri afere Core Media, među kojima glavni okrivljeni, bivši supružnici Dijana Čuljak i Vladimir Šelebaj Sellier, uz manje zatvorske kazne moraju da vrate po 6,5 miliona kuna, prenosi Tportal.hr.

Presudom zagrebačkog Županijskog suda Šelebaj Sellier, uz protivpravno stečenih 6,5 miliona kuna, državi mora da plati imovinsko-pravni zahtev od 4,4 miliona kuna.

Kako je osuđen na dvogodišnju delimično uslovnu kaznu, godinu dana mora da provede iza rešetaka, dok mu se ostatak menja uslovnom kaznom “uz trogodišnji rok kušnje”.

Njegova bivša supruga Dijana Čuljak, nekada urednica Hrvatske radiotevizije (HRT), uz oduzimanje 6,5 miliona kuna, nepravosnažno je osuđena na delimičnu uslovnu kaznu od godinu i tri meseca, pa sedam meseci mora u zatvor, dok će ostatak odslužiti uslovno, prenose hrvatski mediji.

Nepravosnažno je oslobođena optužbi za sprečavanje dokazivanja, a tužilaštvo ju je teretilo da je svedoka nagovarala na davanje lažnog iskaza.

“Vlado Bućan uslovno je osuđen na 10 meseci zatvora uz rok kušnje od dve godine, a postane li presuda pravomoćna ostaće bez gotovo pola miliona kuna nezakonite dobiti. Uslovne zatvorske kazne dosuđene su i Igoru Šumakoviću i Tončeku Mandiću”, prenosi Tportal.hr.

Tužilaštvo je ovu grupu teretilo da su fiktivnim računima preko kompanija Core Media i Media Sport od 2004. do 2008. izvukli 22,9 miliona kuna (oko 3 miliona evra).

Prvom presudom iz 2017, koju je oborio Vrhovni sud, bivši supružnici Čuljak i Šelebaj Sellier osuđeni su na nešto više kazne, ali je trebalo da vrate manje novca prenose vesti-online.com.

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR