ОДЛУКЕ У ВЕЗИ СА КОРОНА ВИРУСОМ ДОНОСИ СТРУКА, А НЕ ПОЛИТИКА

SLIKA 2

Председник Србије Александар Вучић изјавио је данас да се све одлуке у вези са борбом против корона вируса доносе на основу ставова најстручнијих људи, а не политичара.

БЕОГРАД - Председник СрбијеАлександар Вучић изјавио је данас да се све одлуке усмерене на борбу против корона вируса доносе на основу ставова најстручнијих људи, а не политичара.

Вучић је на ванредној конференцији за штампу после састанка државног врха, владе и свих надлежних људи у систему, рекао да је у овом тренутку потврђено да је 12 лица у Србији заражено.

Србија на добар начин држи ствари под контролом у вези са корона вирусом, изјавио је Вучић, који се захвалио свим нашим лекарима и медицинском особљу због преданог рада и што нису тражили одморе и боловања, већ су хтели да помогну свом становништву. "Нису тражили изговоре, већ су се ухватили у коштац са проблемом и колико су храбри", нагласио је Вучић.

Председник је рекао да је особа која се налази у тешком стању због корона вируса мушкарац из Кикинде, који болује и од других болести, а који је боравио код сина у Милану. Тај човек је примљен у болницу због других болести, дијабетеса и бубрежних болести, па је тек касније установљено присуство коронавируса, будући да тај човек није лекарима рекао да је боравио у Милану, рекао је Вучић, који је посебно нагласио да Србија има довољнио аспиратора, а да од сутра стижу нове количине скафандера, чизама и специјалних епидеомиолошких маски.

 Од пресудног значаја за борбу против коронавируса у Србији је подршка људи, а не паника, оценио је председник Србије.

Председник Србије Александар Вучић пренео је да је донета одлука, на основу захтева лекара, да се забране јавни скупови у затвореним просторима.

Председник је најавио да ће разговарати са партнерима у Европској унији и затражити финансијску помоћ због ситуације са корона вирусом.

Србија ће, истиче, урадити све да се смањи штета по економију.

Састанак у Председништву

Председник Вучић је рекао да је Србија забранила улазак грађанима Кине из провинције Хубеи.

"Замолили смо људе из Вухана и провинције Хубеи да не долазе код нас", рекао је Вучић.

 

На граничним прелазима биће појачана контрола, при чему ће привремено неки мањи гранични прелази бити затворени, најавио је Вучић.

"Сви велики прелази ће да раде, мање ћемо да искључимо да бисмо могли боље да котролишемо прелазе, да бисмо имали лакшу и пунију контролу и већи број санитарних инспектора и полицајаца", рекао је Вучић.

 

Вучих је рекао да се тренутно ради на решавању тзв. панчевачког случаја и да је у питању млад човек који је био на северу Италије, а који ради у фирми која има више стотина људи.

"Опет нисмо знали да је био у Италији", напоменуо је Вучић додајући да се сада гледа како тај случај да буде решен.

 

Председник је истакао и да је готово сигуран да Србија може да избегне хаотичне ситуације какве су се због коронавируса догодиле у појединим градовима Европе.

"Онај хаос који се догодио у појединим градовима Европе, готово смо сигурни да можемо да избегнемо", рекао је Вучић на конференцији за новинаре.

 

Председник Србије Александар Вучић изразио је уверење да ће се Србија успешно изборити са коронавирусом.

"Наше је да сваки дан држимо снажну контролу и уверен сам да ћемо успети да прођемо много боље него многе неупоредиво богатије и успешније земље Европске уније, што се тиче здравствених институција. Када је о економским последицама реч, то је друга прича", рекао је Вучић.

Komentari

Ostavi komentar

Слањем коментара се слажете са Правилима коришћења овог сајта.


Повезане вести

Građani koji su trenutno na prelazu Jarinje, pozivajući se na upozorenje policijskih službenika, preneli su medijima da svako ko uđe na Kosovo, biće smešten u četrnaestodnevni karantin, preneo je “Kossev”.

“Sa velikim zadovoljstvom objavljujemo povećanje resursa u ležištu bakra i zlata – Kiseljak, kao i prvi proračun resursa na susednom ležištu bakra i zlata – Jelou Krik”

Немачкој ће, кад прође криза због короне, бити неопходно да опет изађе на руско тржиште и нађе могућност за трговину и сарадњу, јер је само Русија може да  спасе немачку и европску економију кроз сарадњу са другим регионалним тржиштима“, говори Валдемар Герт, члан међународног комитета Бундестага.

Временска прогноза

Курсна листа

Анкета

Da li će biti i drugog talasa Korone