Glas Javnosti

ОДЛЕТЕЛА У ВАЗДУХ РАФИНЕРИЈА НАФТЕ: Јака експлозија и пожар у рафинерији нафте у Босанском Броду усмртила радника (ВИДЕО)


Autor: Глас јавности / АГЕНЦИЈЕ / од 10.10.2018.

Један радник погинуо је у експлозији која се синоћ догодила у рафинерији у Босанском Броду. Девет је особа повређено, од чега их је троје пуштено кући, а шесторо је послато у добојску болницу, сазнаје Н1 у добојској полицији.

 

Синоћ је објављено да је осам особа повређено, али јутрос је потврђено како је девет повређених особа примљено на хитну помоћ у Босанском Броду. Шесторо их је послано на даље лечење у добојску болницу, према доступноим информацијама, сви су ван животне опасности.

Према информацијама начелника општине Илије Јовичића, експлозија се догодила у производном погону четири, а након тога се проширила ватра. Ватрогасни тимови су одмах интервенисали и пожар ставили под контролу у раздобљу од око сат времена.

"Експлозија у кругу Рафинерије се, према првим информацијама, догодила у постројењу за прераду нафте", рекла је портпаролка Полицијске управе Добој Драгана Керкез.

Још нема информација шта је проузроковало експлозију, нити какве је то последице оставило на околину.

У хитну службу Дома здравља у Броду примљено је осморо повређених и сви су ван животне опасности, рекао је синоћ Срни директор Дома здравља Зоран Предојевић.

Предојевић је рекао да су повређени задобили лакше повреде и да ће превентивно бити упућени у болницу у Добоју ради додатних прегледа.

"Експлозија у кругу Рафинерије се, према првим информацијама, догодила у постројењу за прераду нафте", рекла је портпаролка Полицијске управе Добој Драгана Керкез.

Она је навела да се експлозија догодила око 21.30 часова и да су полицијски службеници у сталном контакту са представницима општине Брод, Цивилне заштите, Ватрогасне јединице и радницима Рафинерије. Грађани који живе у близини рафинерије, кажу да су од експлозије попуцали прозори и да се осећа страховит смрад.

Шеф Одсека за заштиту и спасавање општине Брод Драган Николић рекао је да, према досадашњим сазнањима, у експлозији у Рафинерији Брод нема погинулих.

Дубравка Гајић, портпаролка Оптима групе у оквиру које послује Рафинерија у Броду, није имала детаљна сазнања о експлозији, али је најавила да ће у среду имати више информација. 

У рафинерији у Босанском Броду избио је пожар, након јаке експлозије. У 21.30 дошло је до јаке експлозије у у којој је повређено неколико радника. Ватрогасне јединице су на терену.

Он се тренутно налази испред Рафинерије, а потврдио је да је експлодирало постројење 04. Ватрогасци гасе пожар и очекује се да ће убрзо бити локализован.

Јовичић је за Срну рекао да је у току хоспитализација повређених. Он није могао да прецизира тачан број.

Нафтна мрља плута Савом

Експлозија у Рафинерији нафте догодила се у уторак увече, у близини постројења "04", у којем се прерађују нафта и гас. Велики пожар, који је након експлозије узнемирио грађане, гасиле су ватрогасне јединице.

Након експлозије, на реци Сави се појавила нафтна мрља величине 10 метара.

Жупан бродско-посавски Данијел Марушић је рекао новинарима да су припадници надлежне службе на терену, као и да је ангажована фирма која се бави санацијом оваквих загађења и ватрогасци, који ће, како је рекао, санирати ову ситуацију.

Надлежни тврде да загађења ваздуха нема и да нема опасности за здравље људи. Марушић је рекао да се јутрос чуо с премијером и с председницом, као и са министром здравља.

Експлозија је била врло јака и узнемирила је становнике с обе стране Саве.   Из полиције су потврдили да је почео увиђај којим руководи дежурни тужилац Окружног јавног тужилаштва Добој.

Глас јавности / АГЕНЦИЈЕ / од 10.10.2018.

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR