Glas Javnosti

Odalović: Ni Grci nisu znali da su nam zatvorili granicu (?!?)

Vesti
Autor: Glas javnosti

Ministarstvo spoljnih poslova nije bilo upoznato sa informacijom da građani Srbije ne mogu da putuju u Grčku ni iz Bugarske, ni iz Severne Makedonije, izjavio je generalni sekretar ministarstva Veljko Odalović.

Kako je rekao Tanjugu, i nedavni susret između ministra Ivice Dačića i šefa grčke diplomatije Nikosa Dendiasa prošlog petka održan je u smeru da se pronađe rešenje za prelazak grčke granice za srpske državljane.

- Desilo se da tokom dana u kome su dva ministra razgovarala, nadležno grčko telo za praćenje epidemiološke situacije i režima otvaranje granice donese odluku koja nije bila u duhu onoga o čemu su dva ministra razgovarala, pa je i za njih to bilo iznenađujuće, rekao je Odalović.

On je naglasio da ni grčko Ministarstvo spoljnih poslova, niti grčka diplomatska predstavništva nisu bili obavešteni o tome da se mere otvaranja granice ne odnose na državljane Srbije.

- Ovo je njihov unutrašnji problem nedostatka koordinacije i grčko MSP nije znalo kakve će mere biti preduzete, podseća Odalović.

(Izvor: N1)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR