Od sutra građani Srbije mogu da putuju u zemlje EU!

eu

Foto: Envato Elements

Lideri Evropske unije objavili su preporuku po kojoj će građani 14 zemalja od sutra moći slobodno putovati u države članice EU.

Na spisku se nalazi i Srbija.

Na listi zemalja čiji će građani moći da uđu u EU nalazi se Alžir, Australija, Kanada, Gruzija, Japan, Crna Gora, Maroko, Novi Zeland, Ruanda, Srbija, Južna Koreja, Tajland, Tunis i Urugvaj.

Na listi se nalazi i Kina, ali pod uslovom da se obezbedi recirocitet ulaska građana EU na njenu teritoriju.

EU ima dve liste, jedna za one kojima će biti dozvoljeno da uđu, i druga za one koji neće.

Lista je već izazvala kontroverzu nakon što su izvori otkrili da su Sjedinjene Američke Države - najteže pogođena država širom sveta, koja ima više od 2,4 miliona slučajeva, na drugoj listi.

Oko 50 nacija stavljeno je na “crvenu” listu i za njih se granice neće otvarati užurbano. Osim SAD na njoj su i Rusija, Izrael, Turska i Saudijska Arabija.

(Izvor:Blic)

Komentari

Ostavi komentar

Слањем коментара се слажете са Правилима коришћења овог сајта.


Повезане вести

Pokret „Antifa“ koji je Donald Tramp, predsednik Amerike, proglasio terorističkom organizacijom i optužio za izazivanje nereda, vuče poreklo iz sličnog pokreta od pre Drugog svetskog rata. Razlika je u tome što je prva organizacija imala jasan cilj, a ova modifikovana verzija više liči na skupinu ljudi koja „radi po pozivu“.

Pandemija korona virusa nalazi se u svom najvećem piku, kako je struka izjavila, a među zaraženima su i brojni političari. Tako jhe u bolnici zbog upale pluća završio i lider LDP Čeda Jovanović, koji se putem instagrama obratio svojim pristalicama postavivši fortografiju za iglom preko koje prima infuziju. Mnogi su primetili da je igla pogrešno postavljena, te da je slika samo predstava za javnost

Uglavnom je nepoznato da je, osim što je bio veoma obrazovan vladar, vešt diplomata i veliki vizionar, knez Mihailo Obrenović uživao i u pisanju pesama. Veliki broj ovih zapisa danas je izgubljen, ali su tri pesme ovog vladara Srbije sačuvane i do današnjih dana.

Временска прогноза

Курсна листа

Анкета

Da li će biti i drugog talasa Korone