Glas Javnosti

EDUKATIVNE APLIKACIJE koje će deci pomoći u učenju

Obrazovanje
Autor: Glas javnosti

Uz pomoć slike, zvuka i grafike u službi znanja, učenik od malih nogu stiče ljubav ka učenju i upoznaje se sa edukativnom ulogom.

Aplikacija  (Motion Math ) za matematiku predstavlja kombinaciju igrica i fizičkog game-play-a povezuje mišićnu memoriju deteta sa sadržajem i tako olakšava razumevanje i usvajanje osnovnih matematičkih pojmova kakvi su: brojanje, merenje, oblici. Igre ne zahtevaju čitanje, lake su za rukovanje i čine da vaše dete zavoli matematiku od malih nogu.

Aplikacija ( Kodable ) je za decu od 4 do 10 godina sa jednim ciljem: da vaše dete nauči osnove kodiranja kroz zabavu i edukativne igre. Posebna pogodonost jeste što se na ovaj način stiču znanja i iz jezika i matematike, a roditelji mogu da je koriste zajedno sa decom čak iako nisu nikada ranije kodirali.

Aplikacija ( Scratch Jr ) omogućava učeniku da pravi sopstvene interaktivne priče i igre. Dok na taj način ispoljava svoju kreativnost, dete istovremeno uči da rešava probleme I sarađuje sa drugima.

Google Drawing omogućava učenicima da ovladaju geometrijom. Istovremeno kroz crtanje različitih oblika i dijagrama deca se uče kako da obogate svoje referate, prezentacije, da istaknu različite delove u svojim nastavnim materijalima. Tako proces učenja postaje interaktivniji i efikasniji.

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR