Glas Javnosti

Nova stranka traži da se utvrdi izvor ekstremnog zagadjenja u Beogradu

Vesti
Autor:

Nova stranka saopštila je da su Beogradjani zatečeni informacijom da je glavni grad Srbije ponovo na prvom mestu liste najzagadjenijih gradova na svetu i zatražila da se hitno utvrdi šta je izvor tog zagadjenja.

"Trebalo bi utvrditi poreklo tolike emisije zagadjenja, pošto u trenutku kada se veći deo Beogradjana nalazi u samoizolaciji, a gradski prevoz je ukinut, ne možemo tvrditi da potiče od gustog saobraćaja i izduvnih gasova", naveo je predsednik Gradskog odbora Nove stranke u Beogradu Branko Mladenović.

Mladenović je u pisanoj izjavi naveo da je Nova stranka mesecima unazad upozoravala na alarmantne podatke o zagadjenju vazduha i iznela niz sistemskih predloga koji mogu da dugoročno poboljšaju kvalitet života gradjana najzagadjenijih gradova, ali da vlasti nije pokazala političku volju da se tom problemu pristupi ozbiljno.

"Posebno zabrinjava i to što ovoliko zagadjenje dodatno otežava funkciju respiratornih organa, čija je zaštita u jeku pandemije korona virusa od ključne važnosti", dodao je Mladenović.

On je ponovio apel sugradjanima da ostanu u svojim kućama, za šta, pored opasne zaraze, "sada imaju i još jedan veliki razlog a to je ekstremno zagadjenje vazduha"

Izvor: Beta

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR