Nova stranka traži da se utvrdi izvor ekstremnog zagadjenja u Beogradu

283190_pobednik-3_f

Nova stranka saopštila je da su Beogradjani zatečeni informacijom da je glavni grad Srbije ponovo na prvom mestu liste najzagadjenijih gradova na svetu i zatražila da se hitno utvrdi šta je izvor tog zagadjenja.

"Trebalo bi utvrditi poreklo tolike emisije zagadjenja, pošto u trenutku kada se veći deo Beogradjana nalazi u samoizolaciji, a gradski prevoz je ukinut, ne možemo tvrditi da potiče od gustog saobraćaja i izduvnih gasova", naveo je predsednik Gradskog odbora Nove stranke u Beogradu Branko Mladenović.

Mladenović je u pisanoj izjavi naveo da je Nova stranka mesecima unazad upozoravala na alarmantne podatke o zagadjenju vazduha i iznela niz sistemskih predloga koji mogu da dugoročno poboljšaju kvalitet života gradjana najzagadjenijih gradova, ali da vlasti nije pokazala političku volju da se tom problemu pristupi ozbiljno.

"Posebno zabrinjava i to što ovoliko zagadjenje dodatno otežava funkciju respiratornih organa, čija je zaštita u jeku pandemije korona virusa od ključne važnosti", dodao je Mladenović.

On je ponovio apel sugradjanima da ostanu u svojim kućama, za šta, pored opasne zaraze, "sada imaju i još jedan veliki razlog a to je ekstremno zagadjenje vazduha"

Izvor: Beta

Ostavi komentar

Слањем коментара се слажете са Правилима коришћења овог сајта.


Повезане вести

Nijedan iregularni migrant, koji potiče iz trećih država nije vraćen iz Austrije u Srbiju od 2007. godine, kada je Srbija potpisala Sporazum o readmisiji sa Evorpskom unijom, izjavio je danas pomoćnik ministra unutrašnjih poslova i načelnik Sektora za međunarodnu saradnju, evropske poslove i planiranje, Zoran Lazarov.

Организатори Београдског маратона саопштили су данас да "у потпуности подржавају ставове председника Србије Александра Вучића у вези са могућим одлагањем 33. Београдског маратона, заказаног за 26. април".

Ministarstvo spoljnih poslova nije bilo upoznato sa informacijom da građani Srbije ne mogu da putuju u Grčku ni iz Bugarske, ni iz Severne Makedonije, izjavio je generalni sekretar ministarstva Veljko Odalović.

  • Најновије
  • Најчитаније

Временска прогноза

Курсна листа

Анкета

Da li će biti i drugog talasa Korone