Glas Javnosti

Njujorktajms ne ispravlja grešku brzo čak ni kada im na nju ukažu stotine čitalaca! Vučića pomešali sa Tačijem (FOTO)

Vesti
Autor: Glas javnosti

Najpoznatiji američki list na Tviteru objavio da je sastanak u Vašingtonu otkazan jer je lider Srbije optužen za ratne zločine.

Svakome se dogodi da pogreši, ali izgleda da ugledni Njujork tajms ne ispravlja grešku preterano brzo čak ni kada im na nju ukažu stotine čitalaca.

Najavljujući na Tviteru tekst o otkazivanju sastanka Beograda i Prištine u Vašingtonu Njujork tajms je napisao da je do otkazivanja došlo jer je „lider Srbije optužen za ratne zločine”, iako u podnaslovu ispod prateće slike u istovetnoj rečenici piše da se radi o „lideru Kosova”.

Najava je izazvala mnogo komentara u kojima se većinom skreće pažnja da se radi o netačnom navodu, ali navod nije promenjen ni nekoliko sati kasnije.

Inače, sam tekst o otkazivanju sastanka izazvao je reakciju glavnog američkog pregovarača Ričarda Grenela koji je na Tviteru napisao da je u njemu puno grešaka što i ne čudi jer autor s njim nije ni razgovarao.

Grenel je u svom tvitu napisao da brzo rešenje (pobeda) kosovskog pitanja nije bio američki prioritet iako se taj narativ stalno ponavlja u medijima, bez dokaza.

Autor teksta Patrik Kingsli odgovorio mu je da je od februara jedanaest puta pokušao od njega da dobije izjavu na razne teme, ali da mu je Grenel uvek bio nedostupan.

Grenel je to potvrdio rekavši da je odbio komunikaciju zbog Kingslijeve pristrasnosti koja po Grenelu uzrokuje tekstove sa toliko grešaka.

 

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR