Glas Javnosti

Nikodijević: U Beogradu ubuduće kazne za mali broj ljudi koji ne poštuju mere

Vesti
Autor: Glas javnosti

Predsednik Skupštine Grada Beograda, Nikola Nikodijević, izjavio je da večeras treba očekivati uvođenje novih epidemioloških mera u glavnom gradu.

Te mere, koje kako je rekao, treba da zaštite zdravlje građana ali i ekonomiju.

Nikodijević je za RTS rekao da gradski Krizni štab na današnjoj sednici nije razmatrao uvođenje vanredne situacije u Beogradu zbog porasta broja novoinficiranih prethodnih dana.

- Morate imati poseban osećaj za donošenje mera u Beogradu. Moramo zaštititi živote, ali ne smemo ugroziti privrednu aktivnost. Konačnu odluku doneće struka u razgovoru sa predsednikom Srbije, kazao je Nikodijević.

Dodao je da 96 odsto putnika u vozilima Gradskog saobraćajnog preduzeća nosi zaštine maske, što je, po njegovim rečima, „fantastičan rezultat“ za Beograd i Srbiju uopšte.

Ukazao je da će „četiri odsto neodgovornih građana“ koji ne nose maske čime „ugrožavaju i sebe i onih 96 odsto koji poštuju mere“, bit „sankcionisani ako budu nastavili da ne poštuju mere“.

- Mi, kao Grad Beograd, ne možemo da kažnjavamo, ali će se to raditi u saradnji sa sanitarnom inspekcijom Ministarstva zdravlja koja je u tom slučaju nadležna, naveo je Nikodijević.

(Izvor: Danas)

 

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR