Glas Javnosti

Nemačka najavljuje protivmere Americi u slučaju sankcija protiv 'Severnog toka 2'

Vesti
Autor: Glas javnosti

Nemačka bi mogla da uvede kontramere Americi u vidu dodatnih dažbina na uvoz američkog gasa ukoliko Vašington ne obustavi da vrši pritisak po pitanju gasovoda „Severni tok 2“, izjavio je šef komiteta za energetiku nemačkog Bundestaga Klaus Ernst.

-Ponašanje SAD po pitanju izgradnje gasovoda ne treba tretirati kao prijateljski čin, već predstavlja svojevrsni napad na suverenitet Nemačke i EU u celini, rekao je on.

Prethodno se po tom pitanju oglasio i predstavnik Ministarstva ekonomije Nemačke, koji je rekao da zvanični Berlin odbacuje sankcije koje je Vašington najavio na račun gasovoda „Severni tok 2“.

Oglasio se i poslanik „Alternative za Nemačku“ Šefan Kotre, koji je rekao da bi Nemačka trebalo da odgovori Vašingtonu na najavljene sankcije, budući da one predstavljaju svojevrsni ekonomski rat.

Podsetimo, nacrt zakona o sankcijama protiv gasovoda „Severni tok 2“ podnet je američkom Senatu, saopštio je jedan od koautora ovog nacrta, republikanski senator Džon Baraso.

U planu je da ranije uvedene sankcije budu primenjene na sve aktivnosti koje se tiču polaganja cevi, ali i osiguranja, što znači da će se ubuduće ograničenja primenjivati i na osiguravajuće kompanije koje pružaju usluge tankerima koji rade na gasovodu.

(Izvor: Sputnik)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR