Glas Javnosti

Nema reda na liniji 101: Muke putnika koji se voze od Bogoslovije do Padinske Skele

Vesti
Autor: Glas JAvnosti

Iako je ovo naselje od centra grada udaljeno petnaestak kilometara, putovanje autobusom na liniji 101 traje ponekad više od dva sata

POVRATAK kući iz grada kao i dolazak do Bogoslovije, za žitelje Padinske Skele i okolnih naselja postao je noćna mora. Iako je ovo naselje od centra grada udaljeno petnaestak kilometara, putovanje autobusom na liniji 101 traje ponekad više od dva sata.

 
Ogromna gužva na Bogosloviji, svakodnevna je slika na početnoj stanici autobusa 101. I dok ogorčeni i bespomoćni građani čekaju prevoz i više od 40 minuta, "sto jedinice" se na okretnici parkiraju, "odmaraju se", a onda odlaze za garažu, dok je na stanici sve više ljudi. Činjenica jeste, da je u posle četiri sata popodne velika gužva na Pančevačkom mostu, u smeru ka gradu i da ima odstupanja u redu vožnje. Ali, kako je moguće da to "važi" samo za liniju 101, pošto ostali, autobusi poštuju red vožnje.

Tako je u utorak, oko 17.30, posle skoro sat vremena bez polaska, umesto parkiranog zglobnog koji je na "pauzi", došao solo autobus. Mesta nije bilo ni za stajanje na vratima. U ponedeljak, na stanici prekoputa "Metroa", "sto keca" nije bilo od 17.35 do 18.06. Za to vreme prošlo je desetak autobusa 95... Stanovnici iz Vrbovskog, Dunavaca, Opova, koji presedaju u Skeli, nisu stigli na lokalni autobus.

Prema redu vožnje na sajtu GSP, u periodu od 13.00 do 17.00 časova, autobus 101 ide na pet, sedam, devet i deset minuta. Gotovo, po pravilu, neki od polazaka se preskoči. Ali, pakao počinje od 17.00.

Na pitanja nadležnima u vezi sa problemima "Novosti" nisu dobile odgovor.

Novosti.rs

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR