Glas Javnosti

Небојша Човић: Ђукановић крио Ратка Младића у Црној Гори

Vesti
Autor: Спутњик

Бивши потпредседник Владе Србије Небојша Човић каже да је црногорски председник Мило Ђукановић давао оружје и гориво српској војсци у Сребреници и крио генерала Ратка Младића у Црној Гори. Човић је за ТВ Прва иронично прокоментарисао да је Ђукановић то "заборавио" и "одједном се просветлио", па сада тврди да се у Сребреници догодио "геноцид".

 

Небојша Човић: Ђукановић крио Ратка Младића у Црној Гори

Бивши потпредседник Владе Србије Небојша Човић каже да је црногорски председник Мило Ђукановић давао оружје и гориво српској војсци у Сребреници и крио генерала Ратка Младића у Црној Гори.
Човић је за ТВ Прва иронично прокоментарисао да је Ђукановић то "заборавио" и "одједном се просветлио", па сада тврди да се у Сребреници догодио "геноцид".

"Мило Ђукановић се одједном просветлио када је реч о Сребреници и с тога га треба подсетити да је он тај који је давао и гориво и оружје. Заборавио је да је крио Младића на простору Црне Горе, а данас, како каже, нема дилему да се тамо догодио геноцид", рекао је Човић.
Он је упитао Ђукановића да ли има дилему какво му је тренутно стање у Црној Гори и да је 2006. године, када је дошло до одвајања Србије и Црне Горе, како је навео, дуг земље на чијем је челу био око 700 милиона евра, а БДП 1,8 милијарди евра, док је сада дуг 3,8 милијарди евра и БДП 4,6 милијарди евра.

"Питам га зашто не прича мало о афери ''коверат'' и најновијем извјештају у вези са приступањем Црне Горе ЕУ, где су таксативно наведене све примедбе, међу којима је и она која се односи на Закон о слободи вероисповести, јер тамошње власти нису ни Европску комисију успеле да убеде зашто су донели тај закон", навео је Човић.

Он је рекао да Ђукановић крије те ствари, бежи од унутрашњих проблема, афера, криминала и корупције, непостојања владавине права...

"Све то Ђукановић мора да крије па се сада ођедном просветлио и у вези са Сребреницом, и у вези Дубровника, и писма патријарху Павлу из 1993. године. Зато му је сада једини излаз спиновање, замена теза, прича о малигном утицају Русије, мешању Србије у унутрашње ствари у Црној Гори...А шта су његове изјаве него мешање у унутрашње ствари БиХ", упитао је Човић.
Према његовим речима, Ђукановић само жели да се представи међународном фактору као неко ко је још потребан и зато покушава да направи амбијент да су Срби и Србија криви за све.

Човић је оценио да све ове ствари и афере са којима се Ђукановић сусреће, није произвео Београд нити Србија, већ он сам и његова партија.

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOSKOMENTAR