Glas Javnosti

Našima će presesti Grčka: 24 sata moraju da sede u sobi i čekaju rezultat testa

Vesti
Autor: Glas javnosti

Srpski turisti koji su danas ušli u Grčku požalili su se da su im na graničnom prelazu Kulata - Promahonas rekli da 24 sata ne smeju da izlaze iz sobe dok ne dobiju rezultate testova na korona virus.

Vladimir Drobnjaković je na Fejsbuku objavio da su svi državljani Srbije testirani prilikom ulaska i da im je granična policija uzela podatke iz pasoša i broj lične karte.

Kako kaže, policija pita za mesto gde turisti odsedaju u slučaju da se ispostavi da su zaraženi novim virusom.

- Na granici čekali sat vremena. Svim državljani Srbije (bez izuzetka) rađen test, uzeli podatke iz pasoša i broj telefona. Na kraju dobijamo informaciju da narednih 24 sata ne izlazimo iz sobe, a u roku od 72 sata stižu rezultati i zovu ako je neko, ne daj Bože, pozitivan. Granična policija pita za mesto gde odsedate, napisao je Drobnjaković u grupi Live from Greece.

Njegov post izazvao je veliki broj komentara u kojima se osuđuje ovakav potez grčkih zvaničnika.

-Odeš na more i sediš u sobu...malo morgen, napisao je Momir Ćirić.

Ipak, izgleda da testiranja na granici i nisu tako rigorozna, o čemu svedoče iskustava ostalih članove ove grupe.

Naime, na ulazu u Grčku vrše se sporadična testiranja, te velika većina naših turista prilikom prolaska bugarsko-grčke granice uopšte ne daju bris iz grla i nosa.

- Testovi se rade nasumično, nekoga testiraju, nekoga ne, dovoljno ste zreli da shvatite da je to čista sreća u pitanju. Ali sada kad krenu od prvog godišnji odmori testova neće biti jer su najavili od 1. jula slobodno kretanje. Veliki pozdrav, napisala je Maja Matić.

(Izvor: Kurir)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR