Glas Javnosti

Mladi dobijaju 5.000 dinara podrške od države

Vesti
Autor: Glas javnosti

Mladi od 16 do navršenih 29 godina dobiće od države po 5.000 dinara novčane podrške, uoči Nove godine, a država na taj način želi da ih podrži i da im pokaže da je tu za njih i da brine o njima, rekao je danas ministar finansija Siniša Mali.

Svako ulaganje u mlade je ulaganje u budućnost, u bolje sutra ove države i društva, i to je odgovor svim kritičarima koji smatraju da ne treba da dajemo novac mladima, naveo je ministar Mali na Fejsbuku, prenosi Tanjug.

Cilj nam je, kako kaže, da širimo optimizam među mladima i da vide da je njihova država tu za njih, da vide da smo jaki i stabilni i da imamo mogućnosti da pomognemo i njima.

"Na ovaj način, pokazujemo da u vreme ogromne svetske ekonomske krize, sposobni da pomognemo našim građanima i da podstaknemo dodatnu potrošnju. Oni će novac koji dobiju iskoristiti za stvari koje su njima važne, za knjige, novogodišnje poklone, neko će izaći na večeru, neko će iskoristiti taj novac za novogodišnju noć", napisao je Mali.



Ističe da su javne finansije Republike Srbije u potpunosti stabilne i da imamo dovoljno novca, kako za povećanje penzija u dva navrata, od 1. novembra i od 1. januara, tako i za povećanje plata u javnom sektoru od 12,5 odsto od 1. januara i minimalne zarade za 14,3 odsto.

Takođe, naglasio je, ne odustajemo ni od jednog započetog infrastrukturnog projekta, jer naša Srbija mora da nastavi da se razvija.

"Dakle, novca imamo dovoljno, jer smo se u vremenima pre krize, kako one izazvane pandemijom, tako i ove aktuelne, ponašali domaćinski i odgovorno. Zato sada imamo dovoljno sredstava da povećamo penzija, plate i minimalnu zaradu, ali i da pomognemo mladima. Srbija to može fiskalno da izdrži, i tu nema nikakvog populizma. Ima samo odgovorne ekonomske politike, odgovornog vođenja javnih finansija, brige za svoje građane, i za poboljšanje kvaliteta njihovog života", naveo je Mali.

"Znam da to dežurnim kritičarima deluje čudno, jer su prethodne vlasti samo uzimale od građana, kako bi se pojedinci na vlasti bogatili, a građanima nije ostajalo ništa sem nezaposlenosti, zatvorenih fabrika i niskih primanja. Valjda zato danas ne razumeju da država želi da pomogne građane, da pomogne mlade ljude, u ovim teškim i izazovnim vremenima. To je posao odgovorne države, da bude tu za svoje građane", zaključio je Mali.

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR