Glas Javnosti

Митрополит Амфилохије: Иза литија стоји Црна Гора и црква Божија

Vesti
Autor: Glas Javnosti / in4s.net

Да није било Руса, Ђукановић не би био председник, да није било (руских) пара, не би добио ни референдум у Црној Гори. Он то добро зна. Према томе, немој да пљује на Србију и Русију. Без Русије не би било Црне Горе, то је кристално јасно и остало је записано у бићу

Митрополит црногорско-приморски Амфилохије рекао је данас да предсједнику Црне Горе Милу Ђукановићу нису сметали Руси када је добио државу и постао предсједник, и поручио да из литија стоји Црна Гора и црква Божија.

На питање како коментарише ријечи Мила Ђукановића да иза литија стоје Србија и Русија, митрополит Амфилохије је рекао да иза њих стоје „Црна Гора и црква Божија“.

„Црне Горе никад не би било да није било Русије. Од времена владике Данила, битке на Царевом Лазу, па и касније… све до Николе. Чак и до ових наших комуниста. Да није било Стаљина ни комунисти не би завладали овом земљом. Оно што је најгоре они користе оно што је комунизам најгоре имао“, рекао је новинарима митрополит код Немањиног града у Подгорици.

„Да није било Руса, Ђукановић не би био председник, да није било (руских) пара, не би добио ни референдум у Црној Гори. Он то добро зна. Према томе, немој да пљује на Србију и Русију. Без Русије не би било Црне Горе, то је кристално јасно и остало је записано у бићу. Русија и Србија јесу овде са нама, али овде са нама је сав православни свет истока и запада. Поменух овде и браћу муслимане, и оног њиховог чувеног теолога из Азије, који је поручио свим муслиманима Балкана да подрже православне хришћане у одбрани светиња јер осећа да онај ко угрожава светиње православне, светиње већине народа, он ће сутра пљунути и угрозити и џамије јер један закон кад се доноси, не може бити да важи само за једне“, рекао је митрополит.

Када је у питању Србија, Амфилохије је додао да „ми одавде диригујемо Србијом, а не обратно“.


„Овај народ је онај који се пробудио и који подстиче и народ у Србији да се врати својим светињама. А исто тако и народ у Русији. Видите, дошао је овде блажењејши Онуфрије украјински, дошао је овде да нас охрабри“, рекао је митрополит, преноси Спутњик.

Подсетимо, јутрос је у храму Христовог Васкрсења у Подгорици одржана литургија коју је служио кијевски митрополит Онуфрије са митрополитом Амфилохијем. Након тога је одржана литија до Немањиног града на Рибници.

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR