Novi-Zeland Tanjug AP

Foto: Tanjug/AP

Novozelandski ministar zdravlja opisao je sebe kao "idiota" i ukinuta su mu neka zaduženja jer je prekršio striktne mere zabrane kretanja.


Dejvid Klark vozio se oko 20 kilometara do plaže da bi prošetao sa porodicom.

Ministar je rekao da se, u periodu kad vlada traži od građana da naprave istorijsku žrtvu i ostanu kod kuće, on poneo kao "idiot" i da razume zašto se ljudi ljute na njega. Klark je ranije priznao da se vozio u parku u blizini svoje kuće pripremajući se za brdske trke.

Premijerka Džasindi Ardern rekla je da bi u normalnim okolnostima otpustila Klarka, ali da država ne može sada da priuštiti velike poremećaje u svom zdravstvenom sektoru dok se bori protiv virusa.

Umesto toga, rekla je da ga je smenila sa mesta pomoćnika ministra finasija i degradirala ga do dna lestvice u kabinetu.

Novi Zeland je gotovo na pola puta od planirane četvoronedeljne blokade koja ima za cilj da suzbije širenje virusa.

Ostavi komentar

Слањем коментара се слажете са Правилима коришћења овог сајта.


Повезане вести

Председник општине Параћин и заменик председника Демократске странке (ДС) Саша Пауновић изјавио је да ће морати неког да изда било коју одлуку да донесе око учешћа на локалним изборима.

Nemanja Matić, inženjer koji je izlečen od virusa korona, sada se nalazi kod kuće u Čačku u izolaciji, koja mora da traje još 14 dana, oseća se dobro, odnosno tako da se, kako sam kaže, već vratio svojim svakodnevnim obavezama u domaćinstvu, poput „cepanja drva“. Zanimljivo je da je u roku od svega pola satra sazznao da je zaražen, pa izlečen od opasnog virusa.

Najveći avion Er Srbije, erbas A330, koji je juče poleteo za Kinu, spreman je da se vrati nazad za Srbiju, pun medicinske opreme i kineskih medicinskih eksperata koji će nam pomoći u borbi protiv koronavirusa.

Временска прогноза

Курсна листа

Анкета

Da li će biti i drugog talasa Korone