Милијарду динара за улице и мостове у Нишу 2020, ускоро се реконструише Војводе Путника

rupe na putu

Два кружна тока биће изграђена у улици Војводе Путника на Бубњу, биће реконструисана и ова улица, као и пет њих код комплекса зграда код Сомборског булевара и Студеничке. Радови крећу у марту, вреде преко 100 милиона, наводе из Дирекције за изградњу града, а за све за шта је надлежно ово предузеће на располагању у 2020. години имаће преко милијарду динара.

Програм радова на изградњи, реконструкцији и одржавању улица усвојен је на Градском већу, а Дирекција за изградњу града има буџет од милијарду и 190 милиона да ради поправке старих и асфалтирање нових улица, за мостове и јавно осветљење.

Као највеће инвестиције директор Дирекције Небојша Ловић навео је два кружна тока и саобраћајницу која се ради и у Војводе Путника и на Булевару Николе Тесле.

Преко 140 милиона динара је инвестиција на Булевару Николе Тесле и преко 100 милиона динара је изградња саобраћајнице и два кружна тока у Војводе Путника - навео је Ловић.

небојша ловић
Два кружна тока биће у Војводе Путника; Фото: ЈВ
Један кружни ток биће урађен код пешачког семафора између некадашњих касарни Филип Кљајић и Бубањски хероји, а други код бубањских семафора и скретања за улицу Змаја од ноћаја. Како је објаснио директор Ловић, улица Војводе Путника неће бити проширена, а реконструкција се ради од Апелационог суда до бубањских семафора.

За изградњу нових улица предвиђено је 250 милиона динара, а већ су добијене 23 грађевинске дозволе за нове улице.

За неколико дана, односно наредног понедељка, како каже Ловић, почеће изградња прве улице од 5 предвиђених код комплекса зграда код Сомборског булевару и Студеничке улице на Пантелеју.

Ниш улази у предизборну кампању, али Ловић каже да градња улица нема везе с тим, да ниједна неће бити изграђена до избора и да прошле године нису стигли да крену са новим улицама.

Komentari

Ostavi komentar

Слањем коментара се слажете са Правилима коришћења овог сајта.


Повезане вести

Demonstranti se okupljaju peto veče zaredom u Beogradu ispred Narodne skupštine. Večeras je manje ljudi prisutno u odnosu na prethodne dane.

Španija je ukinula veto za učešće tzv. Kosova na međunarodnim susretima i konferencijama, koji je bio uspostavljen u vreme premijera Marijana Rahoja.

  • Најновије
  • Најчитаније

Временска прогноза

Курсна листа

Анкета

Da li će biti i drugog talasa Korone