Glas Javnosti

Милијарду динара за улице и мостове у Нишу 2020, ускоро се реконструише Војводе Путника

Vesti
Autor: https://www.juznevesti.com/

Два кружна тока биће изграђена у улици Војводе Путника на Бубњу, биће реконструисана и ова улица, као и пет њих код комплекса зграда код Сомборског булевара и Студеничке. Радови крећу у марту, вреде преко 100 милиона, наводе из Дирекције за изградњу града, а за све за шта је надлежно ово предузеће на располагању у 2020. години имаће преко милијарду динара.

Програм радова на изградњи, реконструкцији и одржавању улица усвојен је на Градском већу, а Дирекција за изградњу града има буџет од милијарду и 190 милиона да ради поправке старих и асфалтирање нових улица, за мостове и јавно осветљење.

Као највеће инвестиције директор Дирекције Небојша Ловић навео је два кружна тока и саобраћајницу која се ради и у Војводе Путника и на Булевару Николе Тесле.

Преко 140 милиона динара је инвестиција на Булевару Николе Тесле и преко 100 милиона динара је изградња саобраћајнице и два кружна тока у Војводе Путника - навео је Ловић.

небојша ловић
Два кружна тока биће у Војводе Путника; Фото: ЈВ
Један кружни ток биће урађен код пешачког семафора између некадашњих касарни Филип Кљајић и Бубањски хероји, а други код бубањских семафора и скретања за улицу Змаја од ноћаја. Како је објаснио директор Ловић, улица Војводе Путника неће бити проширена, а реконструкција се ради од Апелационог суда до бубањских семафора.

За изградњу нових улица предвиђено је 250 милиона динара, а већ су добијене 23 грађевинске дозволе за нове улице.

За неколико дана, односно наредног понедељка, како каже Ловић, почеће изградња прве улице од 5 предвиђених код комплекса зграда код Сомборског булевару и Студеничке улице на Пантелеју.

Ниш улази у предизборну кампању, али Ловић каже да градња улица нема везе с тим, да ниједна неће бити изграђена до избора и да прошле године нису стигли да крену са новим улицама.

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR