Glas Javnosti

Megan Markl ne štedi na garderobi, a jednu od najskupljih haljina kreirala je srpska dizajnerka (FOTO)

Vesti
Autor: Glas javnosti

Megan Markl je postala ikona stila i česta tema modnih časopisa, još od kad je uplovila u vezu sa princom Harijem. Pomno se analizira sve što obuče, a ovo su najskuplji komadi koje je vojvotkinja od Saseksa nosila. Među njima je i jedan koji potpisuje dizajnerka Roksanda Ilinčić.

Princ Hari i Megan Markl šokirali su svet kada su objavili da se povlače sa svojih kraljevskih dužnosti. Odlučili su da se odvoje i budu potpuno samostalni, a neki stilisti tvrde da se takva odluka nadzirala još dok su išli na “kraljevsku turu” na početku svoje veze – i to kroz modne odabire Megan Markl.

Megan i Hari išli su u Afriku tokom perioda kada su bili vereni, a cena celokupnog Meganinog ormara za tu priliku bila je visoka – koštala je poreznike 250 hiljada funti. Obišli su i Australiju sa Okeanijom, a tada je celokupan Meganin ormar koštao 50.000 funti.

Buduća vojvotkinja tada je kroz svoje oblačenje slala “tajne poruke”, tvrde stilisti. Ovo su najskuplje stvari koje je nosila:

Haljina Oscar de la Renta: 12,623 funti

Čarobna i skupa toaleta bila je Meganin izbor za dodelu nagrada prestižnog Australijskog geografskog društva. Na sebi je imala detalje u vidu ptica koje su navodno krojene pomoću lasera – a mnogi su u njima videli simboliku slobode koju je Megan želela.

-Haljina je bila apsolutno zapanjujuća, ali je otkrila nekoliko tragova koji su pokazali da Megan nije bila zadovoljna svojom titulom pripadnice visokog plemstva. Ima iluziju da je bez bratela, što je protiv kraljevskog protokola i, zajedno sa golim nogama, ovaj autfit je bio na ivici pobune”, smatra stilista Lukas Armitaž.

Burberry mantil, Brandon Maxwell haljina i Manolo Blahnik cipele: 5.209 funti

Vojvotkinja je kaput Burberry vredan 2.400 funti uparila sa krem haljinom Brandon Maxwell od 2.070 funti,  a autfit je dovršila sa par potpetica od Manolo Blahnik koje su postale čuvene nakon serije “Seks i grad”. Mnogi su hvalili kombinaciju različitih tonova iste boje, ali stilista Lukas tvrdi da je autfit izgledao kao da je uhvatila prve stvari koje je videla u ormaru i iskombinovala ih – što je ukazivalo da se borila sa kraljevskim pravilima.

Haljina Gabriella Hearst i Dior torbica: 3.265 funti

Megan Markl je ovu elegantnu haljinu odabrala za sastanak sa premijerkom Novog Zelanda Džasindom Ardern, a košta oko 1.800 funti, dok Dior pismo torbica košta 1.465 funti. Ovog puta, stilista Lukas priznao da su boja i kroj haljine u skladu sa kraljevskim pravilima, ali je dodao:

-Boja nije baš tipična za kraljevsko odevanje. Crna boja nije često ona koju vidimo da nosi visoko plemstvo, pa je odabir ove strukturirane haljine možda bio mali signal da se Megan nije osećala potpuno “kod kuće” kao plemkinja”.

Haljina Roksande Ilinčić i cipele Stuart Weitzman: 2.900 funti

Tokom posete srednjoj školi za devojke Macarthur u Sidneju, vojvotkinja je ovu zadivljujuću haljinu dizejnerke srpskog porekla, vrede 1.400 funti uparila sa nude štiklama od 1.500 funti Stuarta Weitzmana.

Analizirajući vojvotkinjinu haljinu, stilista Lukas je rekao da je to još jedan odmak od tipičnog kraljevskog odevanja.

- Ima opuštenu ivicu i sašivena je od skube. Skuba je sintetička tkanina dizajnirana za sportsku odeću, koja se  od nedavno koristi u modi zbog načina na koji drži težinu i daje strukturu. To obično nije tkanina koju bismo povezivali sa kraljevskom, jer kraljevske porodice obično biraju prirodne tkanine poput svile i vune”, rekao je.

(Glas javnosti/Nova)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR