Glas Javnosti

Марковић се жалио ЕУ: Црква не признаје сувереност Црне Горе, али жели да се уплиће у избор власти

Vesti
Autor: Инс4

Не, Марковићу, Црква у Црној Гори жели само да буде црква, а ви је у томе онемогућавате, тј. желите да је ставите под вашу контролу, или да је угушите, одговорио је аналитичар Бошко Вукићевић

Председник Владе Црне Горе Душко Марковић саопштио је у разговору са делегацијом Европског парламента да је неприхватљиво то што се, према његовом мишљењу, Црква ставља изнад државе, што наводно не признају њену сувереност и независност, али „исказујући амбицију да одлучује о политичким актерима, односно да утиће на избор власти.“

Марковић је истакао да је такво понашање неприхватљиво у цивилизованом свету, те да ће држава Црна Гора очувати устави и демократски поредак, мир и стабилност у Црној Гори, притом, поштујући слободу сваког грађанина.

Лидер Покрета Слобода народу и аналитичар Бошко Вукићевић је на свом фејсбук профилу прокоментарисао Марковићеве наводе:

Не, Марковићу, Црква у Црној Гори жели само да буде црква, а ви је у томе онемогућавате, тј. желите да је ставите под вашу контролу, или да је угушите.

Ако се ко у Црној Гори ставља изнад државе, то је владајућа партија и клептократска секта којој припадате. Јесте ли подсјетили ваше уважене госте да партија чији сте функционер влада Црном Гором већ три деценије? Зар такав један запањујући податак није нешто „недопустиво у цивилизованом свијету“? Како европским парламентарцима објашњавате ту бизарност, незабиљежену у било којој земљи модерне цивилизације, које су, све до једне, искусиле механизам демократске смјене власти на изборима?

Да ли вашу несмјењивост објашњавате ријечима да сте ви ДПС-овци, сви редом, невјероватни интелектуални и политички потенцијали, такорећи феномени модерног доба, и да је такве капацитете и геније немогуће смијенити на изборима? Стављате ли се у улогу Пинокија који прича фантастичне приче, док европске парламентарце видите у улози Ђепета који такве приче „упија“? Или их, пак, у јединственом изливу искрености, упознајете са чињеницом да је владајућа каста махом састављена од ортодоксних простачина, примитиваца и полусвијета који бруталним крађама, уцјенама и пријетњама добијају на свим могућим „изборима“ у Црној Гори.

Знам да поменути излив искрености није могућ, али немојте мислити да су ти еуропејци баш толике наивчине и да попут Ђепета прихватају свакојаке ваше неистине и подметачине. Одлично они виде како вам расте нос док говорите о Цркви. Знају они добро ко сте и шта сте, на који начин владате и чиме се све служите. До сада су толерисали ваш примитивизам и јавашлук, јер су и сами лицемјери и опортунисти који су само гледали да вашу услужност и понизност искористе на регионалном плану, не хајући за насушно потребну демократизацију Црне Горе. Но, ускоро вас више неће толерисати јер и сами виде да сте прсли, и да вам спаса нема.

Марковићу, повуците се док сте на вријеме. Народ се пробудио и већинска Црна Гора вас не жели више. Имајте достојанства макар у овим тренуцима и повуците се без изазивања сукоба. Нико више не може зауставити уздизање слободне Црне Горе“, закључио је Вукићевић.

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR