Ako nemate ideju za ručak, imamo predlog za vas - jer šta je bolje za naše zdravlje, nego povrće i meso.
Sladak kupus sa piletinom je jedno od klasičnih jela koje su nam često pravile mame i bake.
Od jedne glavice kupusa dobićete punu šerpu i imati ručak za dva dana.
Recept je toliko jednostavan, da nema šanse da vam ne uspe, pa ukoliko do sada niste pravili, krajnje je vreme da probate.
U šerpi najpre na malo ulja propržite luk i šargarepu. Zatim dodajte piletinu iseckanu na kockice. Dinstajte dok se sve ne uprži.
Nakon toga dodajte seckan kupus, nalijte malo vode, ubacite lovorov list i krčkajte dok kupus skroz ne omekša.
Ubacite seckanu pančetu, paradajz sos i ostale začine.
Kuvajte još desetak minuta, pa sklonite sa ringle. Kada se prohladi, poslužite i uživajte u svakom zalogaju.
Glas javnosti/ U01S