Glas Javnosti

ZNACI KOJI OTKRIVAJU DA STE U PRAVOJ VEZI : Psiholozi otkrivaju glavne karakteristike

Ljubav
Autor: Glas javnosti

Upoznavanje i veze su se značajno promenile u poslednjih nekoliko decenija. Evo nekih statističkih podataka o odnosima, sastancima i brakovima koji će vam dati bolju sliku

Muškarci i žene su stariji nego ikada kada se prvi put venčaju. 2021. godine prosečna starost muškaraca koji su se prvi put oženili bila je 30,6 godina, a za žene je iznosila 28,6 — što je povećanje od više od dve godine za obe od 2010.

Zajednički život je porastao za parove za 29 odsto od 2007. do 2016. godine, prema podacima iz istraživačkog centra Pev.

Uz sve promene u modernim zabavljanjima i brakovima, još postoje načini da se utvrdi da li vaša veza ima ono što je potrebno da potraje.

Trendovi u izlasku i odnosima se mogu promeniti, ali radnje i ponašanja koja ukazuju na zdrav odnos ostaju relativno dosledni tokom vremena.

Evo znakova da će vaša ljubav trajati:

Među njihovim prijateljima ste i vi i dobro došli ste u grupu. Vaš partner je oduševljen zbog toga i želi da se osećate prijatno u blizini njegovih prijatelja

Upoznavanje sa njihovim prijateljima je ogroman korak u odnosima i obično znači da vezu shvataju ozbiljno.

Verujte mi, ovo nije tako lako kao što zvuči. Neki ljudi imaju humor koji drugima nije smešan. Kada oboje možete da nasmejete jedno drugo, to je znak da se razumete na drugom nivou.

To znači da ste u mogućnosti da se raspravljate o stvarima, a da to bude i produktivna diskusija. Nema prozivanja ili manipulacije.

Kada postoje svađe, nešto se od njih uči i koristi da se spreči bilo šta drugo, u zavisnosti od toga o čemu se raspravljalo.

Ne morate uvek da izlazite da biste se zabavili. To znači nešto veoma posebno kada ste u mogućnosti da sedite u kući sa svojim partnerom ne radeći ništa značajno i još uvek uživate u društvu jedno drugog.

To je drugačiji nivo intimnosti koji doživljavate kada ste zajedno i ne radite ništa „u gradu“. Možete se videti u potpuno drugačijem svetlu.

Oboje donosite ono najbolje jedno u drugom. Zbog njih i stvari koje su vas naučili o životu svaki dan nastojite da budete bolja osoba.

Oni ne pokušavaju da iznesu ono najgore u vama ili da vaše mane i slabosti obznane svetu.

Dajte jedno drugom do znanja koliko ste zahvalni što imate jedno drugo u svojim životima.

Ne samo da jedno drugom govorite koliko ste zahvalni, već to pokazujete i kroz mala i nasumična dela ljubaznosti.

Volite da se ljubite i dodirujete, bilo da je to zagrljaj, maženje ili nešto drugo. Skoro kao da ste još uvek u fazi medenog meseca vaše veze, iako ste zajedno godinama.

Primetićete da vaš partner stalno govori o vama i vezi samo u sadašnjem vremenu i ne uključuje budućnost.

Ako vas partner ne uključuje u buduće planove (kao što su buduće aktivnosti ili izleti), verovatno ne očekuju da će biti sa vama neko vreme.

S druge strane, kada vaš partner razgovara sa vama o budućnosti i želi da budete deo nje i ceni vaše mišljenje o budućnosti, imate čuvara.

Glas javnosti/D03S


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR