Glas Javnosti

PANDEMIJA NAS NATERALA DA DRUGAČIJE RAZMIŠLJAMO! Evo koji su novi trendovi u ljubavnim vezama

Ljubav
Autor: Glas javnosti

Istraživanja koja su se bavila ljubavnim vezama su pokazala da je pandemija imala poprilično veliki utjecaj na naše emotivne statuse.

Istraživanje koje je sprovela dejting aplikacija Bumble pokazalo je da gotovo polovina samaca širom sveta želi uskoro stupiti u vezu.

Ipak, odvajaju i po nekoliko meseci kako bi dobro razmislili o tome kakav njihov budući partner mora biti. Postaju otvoreniji kada je reč o tome šta očekuju od veze.

Pandemija je "naterala" ljude da drastično promene ono što traže od partnera. Oko 61% osoba diljem sveta sada daje prioritet emocionalnoj dostupnosti, dok četvrtina (23 %) kaže da im je manje stalo do fizičkog izgleda. Tokom pandemije je 53 posto korisnika Bumblea shvatilo da je sasvim uredu neko vreme biti sam, piše Independent a prenosi Klix.

Kako stope vakcinacije rastu, sve veći broj osoba priznaje da se više ne ustručava pokazati znakove bliskosti u javnosti (public displays of affection). Ovaj trend naročito je popularan kod holivudskih parova kao što su Megan Foks i Mašin Gan Keli i Kortni Kardašian i Travis Barker. Čak 70 posto ispitanika slaže se s ovom tvrdnjom.

Ipak, raste zabrinutost od ponovnog lokdauna pa se neki pitaju vredili li uložiti vreme u novu vezu i prepustiti se osećajima. Aplikacija Plenty of Fish je ovo opisala kao "hesi-dating", pojam koji opisuje ono kada niste sigurni želite li ozbiljan odnos jer u životu trenutno vlada neizvesnost.










SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR