Glas Javnosti

OVAJ TIP GRUDI JE NAJPRIVLAČNIJI! Muškarci konačno priznali

Ljubav
Autor: Glas javnosti

Poznato je da su muškarci opsednuti ženskim grudima, ali evo koji tip grudi posebno preferiraju, a za to postoji i naučno argumentovano objašnjenje.

Opčinjenost heteroseksualnih muškaraca ženskim grudima nastala je zahvaljujući oksitocinu koji se otpušta tokom dojenja. Isti taj hormon stvara evolucioni nagon za snažnu povezanost u ljubavno-seksualnim odnosima, tvrde naučnici i autori knjige “Hemija između nas”, Lari Jang i Brajan Aleksander.

U poslednjoj studiji naučnici sa praškog Čarls Univerziteta su ogovorili na večito pitanje – kakve grudi su muškarcima najprivlačnije?

Što se tiče veličine, muškarci širom sveta (uključujući Brazil, Kamerun, Češku, Namibiju i druge zemlje) gledajući slike golih ženskih grudi kao najprivlačnije su odabrali one srednje veličine – otprilike veličine trojke.

Međutim, ono što se nametnulo kao važniji faktor od veličine bila je čvrstoća tkiva, odnosno većinom su birali grudi koje im izgledaju čvršće, postavljene visoko na grudnom košu, odnosno one koje “štrče u vazduhu”, piše Krstarica. 

Grudi ovakvog izgleda svakako su simbol plodnosti jer podsećaju na mladost, uz koju dolazi i veća plodnost, objasnili su naučnici navodeći primer kako bi prosečan muškarac, kada bi birao samo na osnovu grudi, radije odabrao nekog poput Dženifer Lorens nego Kim Kardašijan (čak i da su joj grudi prirodne).

“Muška opsesija ženskim grudima je poprilično čudna. Muškarci su jedini muški sisari koji su fascinirani grudima u seksualnom kontekstu”, rekao je Jang.

Sa naučnog gledišta, žene su jedini ženski sisari čije se grudi povećaju u pubertetu, a takođe smo jedina vrsta u kojoj mužjaci miluju, masiraju i oralno stimulišu grudi tokom predigre i seksa.

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS

POVEZANE VESTI
KOMENTARAKTUELNE VESTI S MREŽA


HOROSKOP