Glas Javnosti

ŽENSKE LAŽI U KOJE RADO VERUJETE: Naravno da će ti radije reći "NIJE TI MALI" nego....

Ljubav
Autor: Glas javnosti

Ženske istine, o kojima ne želite ništa da znate i koje ne želite nikad da čujete, kao i ženske laži u koje rado verujete i ne biste da vam neko ruši iluzije. Eh, pakosna sam, šta ću?

NE VERUJ ŽENI KOJA LAŽE

Ma moglo je i kraće – ne veruj ženi. Ali bitna je suština. Dakle, sve žene sveta lažu svoje muškarce na isti način, o istim stvarima. Da bi sačuvale njihov čuveni ego od raspada (ni jedna ne želi da ga nosi na duši); da bi sačuvale vezu (zajednica je ionako kompromis, a on je bar manje budala nego onaj što sam htela da umrem zbog njega); da bi sačuvale nos od lomljenja (nije on nasilnik, nego malo je popio, a i ja sam brate, preterala).
Dakle, žena vas laže u oči kad kaže:

Nije ti mali

Obrati pažnju. Da li je rekla „uuu, baš je veliki“? Ne, lepo je rekla „nije ti mali“. I pošto nisi baš totalni kreten, tebi je to sumnjivo, a onda ona mora da nastavi da laže, pa sledi tekst tipa “hmm, pa sigurno ima 15 santimetara, to spada u prosek. Ima 16? Pa to je jedna kita solidne veličine.“ Ono što žena stvarno misli, a nikada vam neće reći, jeste da joj je žao što nije bar dva santimetra duži od solidnog. Ne radi se o tome da je ne zadovoljava tih 15, 16 cm, uopšte ne. Zadovoljava i prst, aman. Ali žena se oseća (kako to sad da kažem a da nikoga ne potrefi srčka?) posedovanije kad je kita malo veća. Lepše izgleda, radije se dodiruje. I brate, prodire iz svih uglova i nikad ne ispada usred zaleta u nekoj malo kompleksnijoj pozi. O kitama ispod 15 cm veličine ne mogu ništa da kažem, ali neke moje drugarice kažu da i one zadovoljavaju. U stvari, kažu „ni manje kite, ni boljeg seksa“. Verovatno zato što su muškarci sa kikirikijem naprosto svesni čime raspolažu i u skladu sa samopouzdanjem koje daje suočavanje sa neminovnim i nepromenljivim, daju sve od sebe i koriste svaki santimetar, a žene su pored njih opuštene, jer je najveća ego prepreka uklonjena. Ne moraju da ga lažu zbog veličine kite.

Ostale uobičajene laži odnose se najpre na broj muškaraca sa kojima su bile. Ako ste toliko glupi da pitate i insistirate, saznaćete da ih je bilo 5. Kad biste samo pomislili da je ispred ili iza te petice stajala još jedna, stekli biste preduslov za infarkt miokarda, pa onda bolje i da ne pomišljate. Mislim, i 5 je bre mnogo za ženu! Vašu, pogotovu.

Glas javnosti / arhiva

foto: printscreen

Dalje je sve isto kao kod vas:

Ponekad više uživamo sa vašim prijateljima nego sa vama

To je prilika da se malo ogrebemo za mušku energiju, da vas tu i tamo dovedemo u nepriliku peckajući vas pred drugarima, da flertujemo sa njima i da se uverimo da smo ipak iz tog čopora izdvojile najbolje grlo. Ili barem odgovarajuće. Istina je da mislimo da su vaši drugari svi sposobniji od vas, a da su njihove devojke koze i kako je to baš nepravedno. Mogle smo mi (koje nismo koza, nikako) da dobijemo nekog sposobnijeg (koji više zarađuje). U drugoj varijanti, vaši prijatelji su banda glupaka koja nesuvislo laprda o nekim glupostima i pitamo se, šta kog đavola vidite u njima? Potrebno vam je da se družite sa luzerima da nahranite sujetu, ili ste naprosto isti kao i oni?

Privlače nas drugi muškarci

I ne samo što nas privlače, nego dobijamo konkretne ponude, koje obično teška srca odbacujemo, da ne bismo sebi komplikovale život. Nema žene koja se u ozbiljnoj vezi barem jednom nije sa kajanjem osvrnula na propušteni momenat: „Koja sam ja guska. Trebalo je da ga maznem kad mi se lepo nudio, a ja verna budali. Ma dođe mi da izađem na ulicu i da zajašem prvog konja na koga naletim. Uh, kreten, mladost mi je upropastio.“ Ima i mudrih žena, koje znaju da će njihov dragi sigurno u nekom trenutku biti izvor najdubljeg prezira i besa, pa uzimaju avanture preventivno. Te žene ćete prepoznati po tome što često govore „znala sam“. Ups! Zar sve žene često govore „znala sam“?

Poredimo vas sa bivšim momcima

O da. Pogotovu sa drugaricama koje su znale sve o našim bivšim momcima. „Jeste, liči malo na Nenada, ne samo fizički, nego onako po energiji. Samo Nenad je imao veće srce, znam. Nisam to tada toliko cenila, jebiga. Ne, nema ničeg sličnog sa Ivanom, srećom, dođe mi prosto kao protivootrov od onog manijaka. Jeste, kreten je bio moja najveća ljubav. Pa ne volim ga na taj način, ne, ali mislim da više nikada nikog i ne bih mogla tako da volim. Prosto nisam više toliko glupa. Seks je super, naravno. Ne onako dramatičan kao sa … niti tako strastven, ali nije ni pornografski kao sa… e da, sa njim je bilo dosta zabavno, hahahaaa“. Sačuvaj bože muške uši od ženskih razgovora.

Mrzimo vas kad nam ne date

Dabogda vas stigla ženska kletva da vam se ne diže sa prvom sledećom, ako spadate u one pizdulje muške koje manipulišu seksom i kažnjavaju ženu tako što su nezainteresovani, tako što se napiju i zaspe, tako što ih nema kad treba da ih ima. O, koliko žena znam koje imaju ovo iskustvo i koje prozivaju muškarce za „davanje na kašičicu“. Pa nije seks heroin, pa da overite od veće doze, majku mu. Vi treba da naskačete na nas svaki čas, a mi da određujemo kad može, a kad ne. Jer kad žena hoće, a vi ne date, ona vas mrzi. Na način koji direktno vodi u infart miokarda. Budite pametni, čuvajte zdravlje.

Glas javnosti /arhiva

foto: printscreen

Ona razlika između velike i male žene nije samo u visini, znaš? Mala je u prednosti. Dakle, hoćeš li se malo smanjiti? Toliko je preterano da jedna žena zna sve, hoće sve, ume sve, dopušta sve, upušta se u sve.

UŽASI INTEGRITETA

Mala žena, od velike slađa…uvek bilo. Mala, prosečne inteligencije, sklona osećanju krivice, vredna ali ne mnogo talentovana, lepa ali ne preterano upadljiva, duplo je bolja od velikog, premudroserivog, umetnosti sklonog užasa od žene, nekonvencionalnog ukusa i ponašanja. Velika ne zna gde joj je mesto. Misli da su sva mesta slobodna i oseća se nepodnošljivo komotno, gde god da se smesti. Mala zna da joj je mesto tamo gde je vi stavite. Ili barem ume da vas navede da tako mislite.

Dakle, bez obzira koliko si visoka, treba da se zabrineš ako si mnogo pametna, mnogo kul, mnogo talentovana, mnogo opuštena, mnogo vesela, mnogo voliš život, mnogo voliš seks, mnogo osećaš i mnogo znaš šta hoćeš. Jer mnogo je brate, sestro! Uvredićeš nekog. Smanji se malo, pobogu! Kako misliš da nađeš momka, tako preterana? Dobro, očaraćeš nekog, onako na prvu, normalno. Pomisliće da si divna, magična, harizmatična, puna duha i integriteta. Zaleteće se kao leptir u plamen. A onda će otkriti tvoju strašnu tajnu – da si divna, magična, harizmatična, puna duha i integriteta. Znaš, to je nepodnošljivo. Ne možeš da mu zameriš  ako otrči vrišteći, nakon što je već spržio svoja jednodnevna leptirska krila ljubavi na plamenu tvoje autentičnosti. Dobro je čovek uopšte živ!

unsplash.com

foto: printscreen

Ili nauči da živiš sa prefiksom „dominantna“, da srećeš muškarce kojima je potrebna mama, da im pomažeš da odrastu, ili barem pregrme najcrnji deo puberteta (ono kad shvate da je pupčana vrpca odsečena i istrulela) što naravno, nema puno veze sa uzrastom pubertetlije (sve od 16, pa neograničeno naviše). Jedino je neprijatno što će svaki od njih takođe zbrisati nakon par godina apsurdnih pokušaja da osvoje svoju slobodu, grčevito se držeći tvoje  papuče i mrzeći te svaki put kad ih otreseš (sa papuče) ne bi li ih podržala u prohodavanju. Oh, voleće te, onako kako deca vole u osnovnoj školi. Danas te obožavaju, sutra su uvređeni, preksutra ucenjuju, a za vikend si im boginja erotike i ljubavi. Dok se ne smore načisto i obaveste te da se osećaju sputano pored tebe, jer imaš previše integriteta i da žele oni malo da budu dominantni. Što obično znači da treba da nađu neko malo žensko. Dobro. Tako je to u životu. Odnosi su neravnopravni, ko poraste on odlazi, ko je uvek bio veliki, taj dočekuje i ispraća.

Uteši se. Jer voleće te prijatelji, deca, životinje, mentalno zaostale osobe, šamani i prirodni elementi. To jest, sva bića otvorenog srca, koja umeju da se ogreju na tvojoj harizmi, koja se obraćaju tvojoj mudrosti i veruju ti, koja dele sa tobom svoje misli i osećanja, računaju na tebe,  oslanjaju se i uče od tebe.

Velika je verovatnoća da će te ostatak sveta – onaj koji te ne mrzi – poštovati. To su oni koji će ti reći da si jaka i hrabra i da ti sigurno to možeš. Možeš šta? Da živiš u stalnoj potrazi za srodnom dušom? Muškarcem koji će umeti da te zaštiti, iako si hrabra, da te voli, iako si samouverena, da ti pruži pomoć i podršku, iako sve možeš sama. Koji poznaje slobodu i ne traži od tebe da mu je daš, jer sloboda zahteva najviši stepen odgovornosti, spontanosti i samostalnosti. Kolike su šanse da krećući se u spot lajtu svoje neprikosnovenosti, sretneš takvog van malog kruga svojih prijatelja, šamana i ostale menažerije?

Hoćeš li se ipak malo smanjiti? Toliko je preterano da jedna žena zna sve, hoće sve, ume sve, dopušta sve, upušta se u sve. To nije žena, to je crna rupa u koju se krhki muški kosmos urušava, apsorbovan privlačnom silom roga izobilja. (Osim ako to nije jedina prava definicija žene.)

Ipak, kome treba sve?

Nećeš? Ostaćeš to što jesi, jer to je najsvetija zapovest života na zemlji – budi to što jesi.

Znam, ponekad je to što sam ono što jesam, najveći ispit – za moje najbliže.

Aleksina Đorđević

Glas javnosti / kua.artija.net

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR