Glas Javnosti

Zašto Srbi MRZE Vladimira Putina (FOTO)

Lični stav
Autor: Glas javnosti

Danas su, poštovani čitaoci, vodeći srpski rusofobi otvorili vatru na Vladimira Putina, predsednika Rusije.

Došlo je vreme da novinar "Glasa javnosti" brani predsednika velike države od parazita male države. Politički analitičari koji ništa ne rade osim što "mrse muda" i uriniraju na sve što nije Amerika ne štede reči da nam ocrne i ogade ono malo dostojanstva koje nam je  ostalo.

Današnji sagovornici u restoranu "Tara" u Borči su bili čuveni voditelj Milomir Marić, izdavač lista "Afera" Gradiša Katić, publicista Luka Mičeta, dr Miloš, hirurg Gradske bolnice Zvezdara, i ja kao svedok. Tema je bila naravno Rusija, Ukrajina, rusko-srpski odnosi, ljubav i mržnja slovenskih naroda. Razgovor je krenuo u više tonove, po meri unesenih maligana, i reč po reč i...

Do tuče nije došlo, a šteta, jer sa profesionalnim neznalicama ne može da se razgovara bez prisile.
 
Razlog visokih tonova publiciste Mičete je njegova rusofobija i selektivno znanje istorije bazirano na izvorima engleskih agitatora i provokatora u stilu BBS-ija. U priči ovoj se pominju prodavci magle a publicista Mičeta kao simbol rusofobije. Počinje partija domina.

Foto: Laguna

- Mičeta: Rusi su ubice svog naroda, okupanti, budale i gubitnici svega, a Putin je jedna jajara koga će ruska armija uskoro da sruši...

- Šone Ninin: Ma nije moguće. Ko ti je to rekao ?

- Mičeta: Gotov je. Ceo svet je protiv njega. Rusija je gladna, narod ne volim Putina i nema mu spasa! Moliće on za "milost slobodnog sveta".

- U JBT, al` su ti argumenti...

- U Ukrajini ga niko ne voli. Zauzeo je pola Ukrajine i sav narod ga mrzi. Da li si video slike na televiziji? 

- Čijoj televiziji? Tvoje zapadne televizije me ne interesuju. Kad dozvole rusku televiziju kod sebe onda ću i ja njihovu da pustim u moj stan. I tako, reč po reč i zamalo da padne šljaga. Sa profesionalnim agitatorom, ljubiteljem engleskih knjiga i knjiga ruskih disidenata, plaćenim od iste te njegove Engleske ne može da se normalno razgovara. 

Milomir Marić se nije mnogo mešao u razgovor. Doduše, njegov novinarski cinizam je vukao na dušmansku, NATO stranu, što nije neobično.

View this post on Instagram

A post shared by ???????????? (@atvbl)

 
Prisutni gosti u "Tari" nisu imali primedbe na držanje majstora Marića. Na fajrontu je rekao da će nešto ovako pustiti na svojoj televizijima. Sumnja je normalna stvar al može da bude al ne mora da znači!

"Pa smotrim kak budet"

Katić je čekao svoju priliku da pokaže svoje znanje i citira neke pisce koji su pisali "tako i tako" ali uvek protiv Rusije. Diskusija je skrenula u "operu" od "De dura do Ce mola" i baš dobro što se u blizini našao neki taksi.

 
Odoše glavni igrači. 

Ukratko, Rusija je uvek zabijala nož u srce a toljagu u zadnjicu srpskom narodu. Zapad je dobar, Englezi su super! E pa, gospodo demokrate, da vidimo da li je to tako.

Danas su "drugosrbijanci" dobili priliku da se obračunaju sa Putinom zbog stava Ujedinjenih nacija oko Kosova.
Tu priču oko poređenja Kosova sa odeljenim teritorijama današnje Ukrajine znate napamet ali da vidimo kako smo se mi Srbi ponašali prema Rusima?

Molim da se u ime zdrave pameti setimo kako smo mi Jugosloveni zabijali nož Sovjetskom savezu 1948. pa 1956. pa 1968. pa 1979. godine. Jugoslovenska štampa se često radovala porazima ruske vojske u Čečeniji. 
Rugali smo se njihovoj bedi u vreme Gorbačova. Naši "tatini sinovi" su solili pamet ruskoj omladini i za male pare grejali krevet s ruskim lepoticama.

Danas je situacija sasvim drugačija. Mi Srbi sad molimo Ruse za pomoć, a oni daju pare našim sponzorušama. Rusi ta vremena ne zaboravljaju ali nam nikad za to nisu uspostavili račun. Jeste da su to bile afere Jugoslavije ali smo mi Srbi prigrlili jugononstalgičare pa sad uživamo u blagodetima komunističkog klijanja nove demokratije sa fensi intelektualcima kao uzor radničkoj praksi.

Hrvati i Slovenci su izvukli svoje zadnjice iz Jugoslavije a Srbima ostaše uspomene na ta sirotinjska vremena. Dakle, kod nas ostadoše Srbi, a kod njih ostadoše Rusi.

Polemičar Mičeta napominje da su Rusi izdali Karađorđa pa su nas Turci pregazili kao plitak potok. Tačno.
Junak ove polemike tvrdi da su nas Rusi ostavili na Kosovu ko deflorisanu mladu iz sela Lopušnik, srez Petrovac na Mlavi. Tačno.

Ono što Mičeta ne zna ili neće da zna je pitanje istine i okolnosti zašto je to tako bilo. Reda radi da kažemo da je ruski car "šutnuo" Karađorđa i potpisao mir sa Turcima jer je imao realnu pretnju Napoleona, a to bi u slučaju vođenja istovremeno dva rata bila katastrofa za Rusiju.

Kad je Kosovo u pitanju red je da kažemo da je Rusija tad bila pod "okupacijom Jeljcina". Bilo bi glupo da pričamo o tom vremenu "unutrašnje okupacije" Rusije. Šta bi u takoj situacii uradili Englezi, ljubimci Luke Mičete?


Mnogo peska bacaju u oči srpski analitičari priprostom narodu kroz ekran televizije znajući da zidarski radnici nemaju pri sebi fanglu i mistriju da im vrate po tintari. Večni analitičari pričaju ko "Švaba tra, la, la" ono što od njih traže nama nepoznati sponzori. Jedna rečenica Putina u kojoj poredi Kosovo i otcepljene neke proruske teritorije "sipa so na ranu" ranjenoj Srbiji.

Šta je to Putin rekao, a da nije istina. Rekao, pa šta? Uostalom, to je odlično za Srbiju. NATO dušmani sad moraju da vrate Kosovo u Srbiju pa da traže od Rusije da im vrati Donbas onakav kakav je bio.

 
Fudbal je puk`o ali je na njihovoj strani. Pumpaju ga za  novu utakmicu. Pobediće Amerika ako ne izgubi. Zaslužuje pohvalu izjava ministra Vulina da je Putin rekao to što je rekao ali da nije priznao Kosovo a mogao je do sada deset puta da to uradi.

Nije i tačka. Reč je reč, a dela su dela. Molimo Boga da nam sačuva Putina i bistru glavu srpskih rukovodilaca da nas vajni kritičari svega i svačega ne gurnu u veće blato, a blata kod nas, vala, ima kol`ko hoćete u okolini. Analitičari i bankrot političari ala Čanak, Ostojić, L. Perović, Šormaz, i... (ostale političare cenjeni čitaoci dodajte po svojoj volji) vole Kosovo u Kosovu, a sad bi da ga sačuvaju u Srbiji. To se zove sindrom prve noći. Mlada bi da se oplodi a da ne boli.

Današnja halabuka nije ništa specijalno ili Bog zna koliko važno. To jednostavno ne sme da se dešava jer, ruku na srce, Srbija ima mnogo problema pa joj ova rekla-kazala nisu potrebna. Izbori su završeni, dobićemo novu vlast onakvu kakvu smo zaslužili a vlast je vlast i ima da se sluša. Ljudi dobri, pomozite svoju Srbiju da se izvuče nekako iz ove svetske krize. Pomozite svom predsedniku da radi najbolje, da radi slobodnog uma a ne da se bavi "iščašenim intelektualcima".

Vi Gospodine Predsedniče imate dužnost da čuvate naše živote, našu "Ne dajte da se formira peta kolona". Dolaze  teška vremena.

Stav slobodnog čoveka,
Šone Ninin

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR