Glas Javnosti

VUČIĆ JEDVA ČEKA REFERENDUM O KOSOVU DA BI GA POKRAO! Svetislav Pušonjić: Odgovornost za sopstvenu IZDAJU prebacio bi na narod!

Lični stav
Autor: Glas javnosti

Političke sablazni ne dolaze samo sleva, nego uslovno rečeno i zdesna, čak i od onih od kojih se to ne očekuje.

Profesor Milo Lompar (koji mi je na Filološkom predavao Srpsku književnost 18. i 19. veka) podržava referendum o Kosovu, i to ispred Narodne stranke Vuka Jeremića.

Teško je verovati da čovek njegovih umnih kapaciteta ne razume koliko je zlo i naopako ovo što čini, na prvom mestu zato što se samim činom raspisivanja takvog referenduma dobrovoljno relativizuje nepovredivost vlastitih granica. Jer ako se jednom pristane na takav referendum, zašto se to ubuduće ne bi činilo i sa Sandžakom, Vojvodinom, Jugom i Pomoravljem na koje Zapad i neprijatelji iz okruženja takođe lešinarski tipuju?

Svi će oni moći da se pozivaju na referendum o Kosovu ukoliko se ovaj ne daj Bože održi, kao pravo koje se ni njima ne sme uskraćivati. A valjda je svakome jasno da bi u tome imali apsolutnu podršku Zapada koji nas je bezbroj puta uverio koliko je spreman da ispunjava bilo čija prava sem srpskih.


Nemoguće je, kao drugo, da profesor Lompar nije svestan širokih mogućnosti krađe i manipulacije na referendumu, s obzirom da bi ga organizovao kolonijalni poredak Aleksandra Vučića koji je prošlogodišnji referendum o promeni Ustava sirovo pokrao i koji bi jedva dočekao da odgovornost za sopstvenu izdaju Kosova putem referenduma prebaci na narod.

Praviti se da svega toga nisi svestan i ipak zagovarati raspisivanje referenduma, osim što je samoubilački po srpski teritorijalni integritet i druge interese, krajnje je nedostojno istaknutog intelektualca koga javnost poštuje kao rodoljuba.



I kao treće, nemoguće je da profesor Lompar ne pretpostavlja da je Vuk Jeremić, kao jedna od perjanica žutog kartela iz predvučićevskog perioda, ministar spoljnih poslova u Tadićevoj vladi i američkih đak, i dalje pod jakim uticajem američkih struktura na čiji podstrek njegova stranka verovatno i izlazi u javnost sa inicijativom o referendumu.


Nisu jasni razlozi ovakve inicijative profesora Lompara, kao ni motivi da investira svoj ugled u stranku čiji su lideri iskompromitovani kao aktivni činioci u kolonijalnom poretku koji je prethodio aktuelnom. Valjda to nije zato što sluti ili odnekud zna ko će za neko vreme smeniti potrošene namesnike u kolonijalnom aparatu, pa se na vreme preporučuje.

Nije mi prijatno da na ovoj način prozivam bivše profesore, prema čijoj sam erudiciji i drugim kvalitetima imao poštovanja, ali to se ponekad mora baš zbog njihovog ugleda s kojim mogu zavesti priličan broj ljudi na stranputicu. Umesno je ovim povodom citirati onu Aristotelovu: Drag mi je Platon, ali mi je draža istina.

(Autor Svetislav Pušonjić je književnik i profesor srpskog jezika)

 

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR