Glas Javnosti

VLADIMIR POTERJAHIN: Bokanov pad, idejna i vrednosna pronevera

Lični stav
Autor: Glas javnosti

Bokanovo groteskno samoporicanje Dragoslav Bokan je živi primer moralnog i političkog sunovrata nekada respektabilnog delatnika u javnom prostoru. Uspeo je da se celosno uklopi u Duginovu definiciju šeste kolone: da postane patriota koji je u stvari izdajnik

Jednu od najprljavijih uloga u igrokazu oko održavanja Evroprajd parade nesumnjivo je odigrao Dragoslav Bokan. Njegov narativ je bio ovakav: LGBT aktivisti i litije za odbranu braka i porodice u politički neprirodnom savezu vode hibridni rat protiv države Srbije i spremaju državni udar na ulicama Beograda. Dakle, po Bokanu, Evroprajd i litije, iako ideološki i vrednosno suprotstavljeni, ipak imaju jedan zajednički imenitelj: antidržavno delovanje na prestoničkim ulicama.

U jednom trenutku Bokan svoju botovsku strast prema Vučiću egzaltirano prenosi na Anu Brnabić, pa slavi njen navodni otpor LGBT agendi, navodeći da je aktivisti Evroprajda vređaju zato što je odbila da svoj „odabir načina života“ nametne u javnom prostoru za potrebe narušavanja tradicionalnih vrednosti srpskog društva. Ovde se Bokan našao u dvostrukom šah-matu. Naime, pošto je Njegova Svetost Patrijarh srpski Gospodin Porfirije svom snagom podržao litije i pozvao narod da nastavi sa okupljanjima i litijama, to znači da se on po Bokanovoj analitičkoj postavci nalazi u neprirodnom savezu sa LGBT agendom i da vodi hibridni rat protiv Srbije. Drugi šah-mat je još teži: Ana Brnabić ne samo da je svoj odabir načina života upotrebila kao motiv za nametanje LGBT ideologije srpskom društvu, već je i doslovno poništila odluke MUP-a i Upravnog suda, izvodeći svojevrsni državni udar i to po zahtevu nikog drugog do američkog ambasadora Kristofera Hila. Pokazalo se da hibridni rat protiv Srbije, njenog Ustava i njene državnosti zaista postoji, ali da taj rat zapravo vode Ana Brnabić, Aleksandar Vučić i Dragoslav Bokan.

Dragoslav Bokan je živi primer moralnog i političkog sunovrata nekada respektabilnog delatnika u javnom prostoru. On oličava konačnu formu idejne i vrednosne pronevere. U njegovom primeru vidimo kako izgleda neko ko u svom karakteru ukine i poslednje principe časti, bez kojih se moralno-politički lik pretvara u neprepoznatljivu amorfnu obrazinu. U takvu obrazinu moguće je učitati sve, takav lik više nema svoje unutrašnje uporište i svoje granice – on postaje parodija nekadašnjeg sebe i plehana truba za razglašavanje glasina koje gospodari naruče i plate.

Dugačak je put koji je Bokan prešao do ove tačke grotesknog samoporicanja. Od neselektivne i tipično najamničke podrške svemu što Aleksandar Vučić uradi, preko osude proruskih kritika upućenih predsedniku i Vladi Srbije, uz upotrebu autorske sintagme „mračni rusofili“, pa do otvorenog nastupa protiv narodnih litija, Bokan je uspeo da se celosno uklopi u Duginovu definiciju šeste kolone: da postane patriota koji je u stvari izdajnik.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu.

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS



KOMENTAR




od Mile iz Chicaga u 23.09.2022 11:50:40 h
     0 
Clanak je idiotski i anti srpski,Bokan je visoki intelektualac, veliki patriota i borac protiv srpski izdajnika.lopva, stranih placenika i opozicije koja podrzava KiM i druge anti srpske mere