Glas Javnosti

Milano planira da uvede zabranu jedenja sladoleda i druge hrane za poneti posle ponoći

Svet
Autor: Glas javnosti

Grad Milano još jednom pokušava da izbaci sve one koji vole da jedu sladoled i drugu hranu za poneti do kasno u noć.

Ponovo lokalna vlada predlaže novi zakon, koji bi mogao da stupi na snagu već sledećeg meseca maja.

Milan predlaže novi zakon o zabrani sladoleda posle ponoći u nastojanju da zaštiti “spokojstvot” stanovnika. Za mnoge je sladoled kasno u noć deo italijanske kulture, ali to je u opasnosti prema novom zakonu koji se uvodi u grad.

Gradska lokalna uprava je podnela zakonski početni dokument, a ako bude usvojen, mogao bi da bude zabranjeno da se sladoledi kasno uveče već sledećeg meseca.

Pokrivajući 12 okruga, ovaj bizaran predlog bi zabranio svu hranu za poneti, uključujući pizzu i piće posle ponoći, u pokušaju da se suzbiju bučne grupe koje se gomilaju na ulicama italijanskog grada, držeći lokalne stanovnike budnima.


Marko Graneli, zamenik gradonačelnika, rekao je: „Cilj je da se pronađe balans između druženja i zabave, i mira i spokoja stanovnika.

Predlog bi bio na snazi od “sredine maja” i trajao bi do novembra. Počinjao bi u 12.30 ujutru radnim danima i 1.30 ujutru vikendom i državnim praznicima, primenjivajući se za stolove na otvorenom samo u nastojanju da se ulice raščiste.

Građani imaju rok do početka maja da se žale i predlože izmene zakona.

Predlog bi se primenjivao u sledećim oblastima: Nolo, Lazzaretto, Melzo, Izola, Sarpi, Via Cesariano, Arco della Pace, Como-GaeAulenti, Porta Garibaldi, Brera, Ticinese i Darsena-Navigli.

Međutim, ovo nije prvi put da Milan pokušava da zabrani sladoled posle ponoći.

Još 2013. godine, tadašnji gradonačelnik Đulijano Pisapija pokušao je da sprovede slične mere, ali je posle žestoke reakcije stanovnika, uključujući i prijavu pokreta „okupiraj gelato“,  stanovnici su preokrenuli u svoju korist.

Prijavljeno je da je nakon povlačenja rekao: “Ljudi mogu da jedu sladoled dan i noć, gde god žele.”


Glas javnosti/Zanimljivosti

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR