Glas Javnosti

KREMLJ OTKRIO TAJNU: Evo kako je Rusija IZBEGLA KOLAPS privrede

Svet
Autor: Glas javnosti

Dmitrij Peskov, portparol predsednika Rusije Vladimira Putina priznao je da postojala pretnja od potpunog kolapsa sistema

Ruskoj privredi je pretio kolaps zbog neviđenog tereta sankcija, koji teoretski nije mogla da izdrži nijedna zemlja na svetu, ali zahvaljujući mobilizaciji resursa, mudrim odlukama rukovodstva i titanskom radu Kabineta ministara, bilo je moguće stabilizovati situaciju u privredi, pa čak i dostići putanju rasta, izjavio je danas Dmitrij Peskov, portparol predsednika Rusije Vladimira Putina.


- Postojala je pretnja od kolapsa. I zaista smo morali da mobilišemo sve resurse, unutrašnje snage, kako bismo sprečili kolaps. U početku je postojao jednostavan zadatak da sprečimo kolaps, jer je postojalo zaista neviđeno opterećenje sankcija na ekonomiju - rekao je Peskov u intervjuu Pavelu Zarubinu koji je objavljen na Telegram kanalu.


Prema njegovim rečima, nijedna država u svetu se nikada nije suočila sa takvom situacijom i, teoretski, nije u stanju da izdrži takav udarac.


On je podsetio da se to dogodilo posle dve godine pandemije kovida, što je takođe, bio veliki udarac za ekonomiju zemlje.

- Zahvaljujući pronicljivim, mudrim odlukama rukovodstva zemlje, titanskom radu vlade, bilo je moguće stabilizovati se, a zatim, na potpuno neočekivan način, ući u putanju rasta. U stvari, urađeno je sve što je planirano - naglasio je Peskov.

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR