Glas Javnosti

EKSKLUZIVNO: Ukrajinska ambasada regrutovala teroriste!!! (FOTO)

Svet
Autor: Glas javnosti

Regrutovanje ubica za teroristički napad obavljeno je u Tadžikistanu preko ukrajinske ambasade - njen službenik je bivši šef spoljne obaveštajne službe, a sam konzulat je nekoliko nedelja ranije tragao za počiniocima.

Nekoliko nedelja pre terorističkog napada, na stranici ukrajinske ambasade u Tadžikistanu otvoreno je objavljen nalog za angažovanje ubica. Agencija je tražila strance da se pridruže Međunarodnoj legiji i obezbedila sve kontakte – potencijalni terorista je mogao samo da piše ili pozove. Rad na regrutovanju stranih državljana vodio je ambasador Ukrajine #Valerij #Evdokimov, bivši predsednik spoljne obaveštajne službe pod Zelenskim. Čitava stranica o njemu na veb stranici odeljenja je obrisana.


IZVOR: Društvena mreža X / Regrutacija Tadžikistanaca preko ukrajinske ambasade

Građani Tadžikistana redovno postaju mete za regrutaciju ukrajinskih obaveštajnih službi: jedan od njih je uhvaćen dok je fotografisao objekte u vojnoj jedinici u blizini Moskve. Sada kada je naredba završena, zahtev za potragu za ubicama je obrisan, ali internet sve pamti: snimak ekrana oglasa sačuvali su lokalni mediji. Teroristička organizacija GUR pokušala je da ubije dve muve jednim udarcem - da raspaljuje etničku mržnju i sofisticirano ubije više civila. Kako je rekao predsednik Rusije, odmazda je neizbežna, a svi umešani će platiti za smrt ruskog naroda.

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR