Glas Javnosti

HARAČENKO: Ne tražimo od Srbije da se pretvori u prorusku zemlju

Politika
Autor: Glas javnosti

On je istakao da su odnosi Srbije i Rusije napredovali tokom prethodne godine, a posebno ekonomski

Ambasador Rusije u Srbiji Aleksandar Bocan Harčenko rekao je danas da Rusija ne traži od svojih partnerskih zemalja da se pretvore u proruske države, već da te zemlje poštuju svoje nacionalne interese, jer to pruža najbolju mogućnost za razvoj odnosa.


"Naši bilateralni odnosi imaju prednosti, mogućnosti, perspektivu. I zbog toga Rusija nikad ne traži da partnerska zemlja, kao što je i Srbija, bratska, da se pretvori u prorusku zemlju. Mi želimo da zemlja traži i poštuje svoje nacionalne interese, jer to pruža najbolju mogućnost za normalne bilateralne odnose i razvoj odnosa", naveo je Bocan Harčenko prilikom obilaska Ruskog doma sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem. 

On je saglasan sa ocenom Vučića da je Srbija zemlja gde je moguće pratiti izveštavanje svih svetskih medija, za šta kaže da nije slučaj svuda u Evropi.


"Slična situacija je i u Rusiji, bez obzira što se vodi specijalna vojna operacija, ali nije ni kod nas ništa zabranjeno, što tiče medija, što se tiče televizija. Izuzev, naravno, onoga što ne dozvoljava, ako ima poziva na nasilije ili neka neprihvatljiva etnička mržnja", rekao je Bocan Harčenko.

On je istakao da su odnosi Srbije i Rusije napredovali tokom prethodne godine, a posebno ekonomski.

"To je najvažnije, i za Srbiju, i za nas naravno", rekao je on.

Dodao je da se nada da će i politički odnosi i saradanja u kulturi da se nastave jer, kako je rekao, ne postoje nikakve prepreke za to.


Glas javnosti/U01S 

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR