Glas Javnosti

MAGIČNA KOLUMNA DRAŽE PETROVIĆA: Ako nemaju hleba, neka jedu Luj Viton

Lični stav
Autor: Glas javnosti

Hrišćani veruju da će veličanstveni vrhunac Jevanđelja biti drugi dolazak Isusa Hrista na zemlju, da će Spasiteljev dolazak biti doslovan, ličan i vidljiv na celom svetu i da kada se Hrist bude vratio, mrtvi pravednici vaskrsnuće i zajedno sa živim pravednicima biće proslavljeni i uzeti na Nebo.

Za razliku od hrišćana koji veruju u drugi dolazak Isusa Hrista, naprednjaci veruju da će vrhunac Jebanđelja, a Jebanđelje je priča o čudesnih 12 godina vlasti Srpske napredne stranke u Srbiji, biti prvi dolazak Luja Vitona u Srbiiju, koji će biti takođe doslovan, ličan i vidljiv celom Beogradu na vodi.

Sam Isus je, veruju hrišćani, najavio svoj povratak (Jevanđelje po Luki 21, 27; i Jevađelje po Jovanu 14,1-4) i to obećanje su potvrdili i anđeli poslani da uteše učenike koji su žalosno posmatrali Hristovo uznesenje na Nebo, dok naprednjaci veruju da je prvi dolazak Luja Vitona u Srbiju najavio predsednik Aleksandar Vučić, autor Jabanđelja po SNS-u, kada je pre neki dan u Parizu rekao: “Mi se nadamo da će 2026. konačno i Luj Viton da dođe u Srbiju, u Beograd na vodi.

Toliko smo se borili za to. Luj Viton je flegšip i kada dođe Luj Viton, onda svi veliki dolaze. I onda smo rešili sve te probleme” – što pretpostavlja da je najava dolaska Luja Vitona, kao veličanstveni vrhunac naprednjačkog Jebanđelja, zapravo i najava da će posle Luja Vitona i Isus Hristos drugi put doći na zemlju, jer analitičari tu mogućnost vide u rečenici: “Kada dođe Luj Viton, onda svi veliki dolaze”.


A ko ima veći od Isusa Hrista da dođe, pošto u Beograd uskoro u dođe Luj Viton, što će biti višestruko značajno za Srbiju, jer je poznato da je Isus hodao po vodi, pa što ne bi pokušao da hoda i po Beogradu na vodi gde će biti stacioniran i gospodin Luj Viton.

Isus je, piše u Bibliji, jedne olujne noći svoje učenike izveo u šetnju pored obale Galilejskog mora, u jednom momentu uputio se ka vodi i, umesto da zagazi u olujno more, nastavio je da hoda po površini vode. To hrišćani smatraju jednim od najvećih Isusovih čuda i duboko veruju u to, mada od kada su naprednjaci viideli predsednika Vučića kako hoda po Beogradu na vodi, to smatraju podvigom ravnom onom Isusovom na Galilejskom moru.


(Foto: Jutjub)

U Bibliji dakle, ne piše gde će Isus Hrist tačno doći drugi put na zemlju, ali se za Luja Vitona tačno zna: doći će u Beograd na vodi, pa će svi zainteresovani vernici Luja Vitona, koji još nemaju oficijelni naziv kao hrišćani, a glupo je zvati ih lujke, imati tačnu lokaciju gde da Luju Vitonu organizuju sačekušu i dočekaju ga.

Jedna od najvećih vernica Luja Vitona, Jovana Jeremić, glavna intervjuerka predsednika Vučića na uglednom Pinku, tako će moći lično da se zahvali gospodinu Vitonu, a verovatno i predsedniku Vučiću, što će ubuduće imati gde da kupi pokrivač za kučiće Luj Viton, kao i kolevku za kučiće Luj Viton, jerbo se pre neku godinu pohvalila uz fotografiju svoje kuce zvane Šer, da je kucu uvila u pokrivač sa potpisom “Luj Viton“, koji vredi oko 2.000 australijskih dolara odnosno oko 163.000 dinara, a kupila mu je i kolevku iste marke, za koju nije naznačila cenu.


(Foto: Jutjub)

Od ostalih vernica Luja Vitona koje će ga sigurno dočekati, tu su i Ceca Ražnatović, Jelena Karleuša, Dara Bubamara i Sandra Afrika, koje su se pre neku godinu, kako su pisali tabloidi, u razmaku od dva dana pojavile na četiri različita mesta u papučama Luj Viton koje koštaju 800 evra, a izgledaju ko one što kod Kineza koštaju 500 dinara.

Odlepiće garant i neka pevačica Katarina Grujić koja je pre neku godinu “otvorila vrata svog doma” jednom seleberiti časopisu gde je zabeleženo da ima posteljinu – od čaršafa do jastučnica – marke Luj Viton, kao i pravoslavnu ikonu preko celog zida, koja, doduše, nije Luj Viton, al’ zašto ne reći gospodinu Luju Vitonu kad stigne prvi put u Beograd na vodi da bi namlatio lovu da štancuje svoje ikone preko celog zida, za sve vernice religije “Luj Viton” sa srpske estrade.

Ima se oduševi prvim dolaskom Luja Vitona u Srbiju i savetnica najavljivača dolaska Luja Vitona u Srbiju, Suzana Vasiljević, koja je jednom zgodom pozirala sa torbicom Speedy Bandoulere 25, marke Luj Viton, koja po katalogu Luja Vitona košta 4.000 evra.

Kada stigne Luj Viton prvi put Srbiju, kao prethodnica Isusa Hristosa koji će takođe doći prvi put u Srbiju, ali zato drugi put na zemlju, dočekaće ga sve sam go probrani krem de la krem našeg društva.


I jedva će dočekati da posle toga stignu svi ostali veliki, recimo Isus Hrist, za koga opisani krem de la krem našeg društva smatra da je najpoznatiji svetski proizvođač krstova svih bojana i dezena: krstova na lančiću, minđuša krstova, krstova na majicama, tetovaža krstova, krstova koji vise na retrovizoru kao i krstova za ispod ikone preko celog zida.

I Srbija će konačno biti srećna. I onda smo konačno rešili sve te probleme, što reče predsednik..

E sad, za građane-glasače Srpske napredne stranke, utešna nagrada bi bila kada bi u Srbiju, sem Luja Vitona, stigao i Luj Četrnaesti, tvorac misli “Država to sam ja”, jer oni vole da glasaju za vladare koji su država to sam ja, a još bolje bi bilo kada bi u Srbiju došla i Marija Antoaneta, supruga Luja Šenaestog, koja jednom rekla, gledajući narod kako kuka što nemaju hleba: “Ako nemaju hleba, neka jedu kolače”.

Da danas Marija Antoaneta svrati u Srbiju sigurno bi smislila neku bolju misao.

Na primer: “Ako nemaju hleba, neka jedu Luj Viton”


Dragoljub Draža Petrović

(Mišljenja i stavovi u kategoriji "LIČNI STAV" nisu nužno stavovi redakcije GLAS JAVNOSTI)

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR