Glas Javnosti

Rast ruske ekonomije uprkos sankcijama

Ekonomija
Autor: Glas javnosti

Izazovi i spoljni pritisci nisu zaustavili razvoj Rusije, aktivno se formira ekonomija ponude, rekao je ruski premijer Mihail Mišustin na Međunarodnom izvoznom forumu „Napravljeno u Rusiji 2023“.

„Rusija nastavlja da se razvija. Značajan doprinos tome daje i povećanje domaće proizvodnje. Ekonomija ponude se aktivno formira, u skladu sa nalogom predsednika“, rekao je šef vlade.

U svom obraćanju Mišustin je istakao da bi ekonomska saradnja Rusije sa prijateljskim državama trebalo da pomogne u rešavanju unutrašnjih problema. Pre svega, istakao je on, reč je o ostvarivanju nacionalnih ciljeva u oblasti rasta blagostanja, unapređenju povoljne demografske situacije, obezbeđivanju tehnološkog i finansijskog suvereniteta i povećanju povezanosti zemlje.
Mišustin je takođe naglasio da je sada važno formirati pouzdane logističke i saradničke veze sa državama-članicama Eroazijske ekonomske unije, BRIKS i ŠOS.

„Naravno, na obostranu korist. Ne samo promovisanjem sopstvenog ekonomskog razvoja, već, što je najvažnije, pomaganjem našim trgovinskim i strateškim partnerima da ostvare rezultate koji su im potrebni u jačanju ekonomskog suvereniteta“, istakao je premijer.

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR