Glas Javnosti

Tragom pisanja novinara i blogera o korupciji u Srpskoj: U raljama Slobodana Vaskovića

Lični stav
Autor: Glas javnosti

Novinar i bloger Slobodana Vaskovića, u svojih nekoliko poslednjih tekstoav pisao je o rukovodstvu Republike Srpske koje predstavlja kao pripadnike nekog od crnogorski klanova. Vasković je pokrenuo je svoj lični blog na kojem redovno objavljuje tekstove i priloge „koji svjedoče o tome da je ova zemlja višestruko okovana kriminalom i korupcijom".

Ekipa portala Autentično krenuo je tragom ovakvih napisa, koje prenosimo u celosti: 

Po pisanju Vaskovića ne postoji ni jedan rukovodioc ili nosioci vlasti na koje se nije obrušio Vasković.

Nije Vasković poštedio ni pojedine opozicionare.

MOTIVI

Vasković, po mišljenju onih o kojima piše tvrde da ga „ bije „ glas da mnoge tekstove piše po poruđžbi ,uzimajuću ogromnu količinu novca za takve tekstove ,dok suprotna strana tvrdi da su Vaskovićevi tekstovi realni odnosno potkrjepljeni „dokazima“. Mi smo detaljno sproveli neku vrstu istrage o MOTIVIMA Slobodana Vaskovića

Nepobitno je da su u pravu oni koji tvrde da Vasković piše naručene ,odnosno plaćene tekstove , ali u pravu su i oni koji tvrde da su njegovi tekstovi realni sa dokazima .

Mi smo pokušali razdvojiti naručene tekstove od onih koji su realni!

Sigurno je jedno da niz tekstova koje Vasković piše su naručeni, nemaju veze sa istinom.

Posebnu pažnju smo obratili tekstove gde Vasković optuži sve predstavnike Republike Srpske za pripadnost narko klanovima .

Sigurno je jedno da do sada Vasković piše neistine, odnosno da obmanjuje sa svojim „dokazima“.

ŠTA SE KRIJE IZA SVEGA

Naručioci niza tekstova su Rajko Dukić i Milan Radović, svako ponaosob ima svoje  motive i razlog

RAJKO DUKIĆ, neprikosnoveni vladar Milića ima posebne motive naručivanja tekstova protiv Siniše Kostreševića direktora policije RS.

Široj javnosti je poznato da su se Rajko Dukić i Siniša Kostrešević „ zakačili“ zbog istrage protiv Dukićevih batinaša , koju su sprovodili pripadnici MUP RS , te nesuglasice da ih tako nazovemo su paravan za mnogo ozbiljniju netrpeljivost između njih dvojice .
Pravi razlog netrpeljivosti je veliki prijatelj Rajka Dučića NASER ORIĆ!

Naser Orić , dugogodišnji prijatelj Rajka Dukića, ima problem sa policijim RS a ,koja sprječava Orića u transportu narkotika preko Republike Srpske

Naser zna da se uvjek može oslonuti na pomoć Rajka Dukića, kao što se oslonjao u podkupljivanju i lociranju svjedoka .Poznato je široj javnosti da je upravo Rajko Dukić pomagao Naseru Oriću kako u zastrašivanju svedoka tako i u podmićivanju ,treba li istaći da su svjedoci bili Srbi .Baš zahvaljujući Rajku Dukiću Naser Orić nije presuđen za ratne zločine nad Srbima Naserova „roba“ je „padala“ više puta za to Naser svakako optužuje Sinišu Kostreševića!

Rajko Dukić oberučke pristaje da pomogne svom prijatelju ,izlažući mu plan!

Po Rajku Dukiću on će to završiti preko predsjednika vlade Republike Srpske , Radovana Viškovića , duguje mu mnogo usluga i misli da to neće biti problem.

Rajko Dukić poziva Radovana Viškovića ,kaže mu da ima probleme te da se hitno moraju vidjeti .Prilikom prvog odlaska u Miliće dolazi do susreta starih drugara Radovana i Rajka .Rajko ne govori Viškoviću pravu istinu nego mu kaže ,ma ovdje policija pravi probleme, reketira, otima pljačka ,dila drogu ..optužuje načelnika policiske uprave Zvornik Aleksandra Vasiljevića i direktora policije Republike Srpske Sinišu Kostreševića. Naravno Rajko Dukić mudro prećutkuje Nasera Orića i stvarne razloge optuživanja. Višković kaže da nije upoznat ( kao i obično) sa tim činjenicama ali  će obavjestiti šefa ( Milorada Dodika ) o svemu .

 Višković po povratku u Banja Luku upoznava Dodika sa onim što mu je saopštio Rajko Dukić, čak i nesaopštava ko mu je rekao nego kaže iz pouzdanih izvora ima informaciju. Dodik onako sirov i arogantan odmah pozove Sinišu Kostreševića, besan kao ris. Bio je to napad s vrata,čim je Kostrešević zakoračio krenuo je frontalni napad uz bujicu psovki ,uvreda…kada se je Dodik ispucao sve iz sebe doživio je hladan tuš.

Siniša Kostrešević je izvadio službenu zabelešku i počeo čitati Dana …sastao se Rajko Dukić sa Naserom Orićem pa dana …Dukić pozvao telefonom Viškovića da bi se sreli ,pa dana ..Višković te obavjestio sa prećutkivanjem da mu je detinformacije dao Rajko Dukić i bilo je ma j…majku .Dodik istog momenta zove Viškovića i kaže da si se stvorio ovdje ,Kostrešević pod izgovorm napusta Dodikovo prisustvo ( sundjer Bob).

Po dolasku Viškovića ,Dodik u svom maniru nimalo uglađen saopštava Viškoviću ,ukoliko on čuje da ima ikakav kontakt sa Dukićem lično će ga naglavačke izbaciti iz vlade ali i iz Republike Srpske .

Kako to obično, biva najveći krivac za sve je Radovan Višković koji SMS porukom obavještava Dukića da prekida sve odnose sa njim iz razloga šrto je ovaj (Dukić) nastavio „petljati sa Naserom Orićem .

Dukić ne bi bio on da nije imao rezrevnu varijantu SLOBODANA VASKOVIĆA

Prilikom susreta sa Naserom Orićem u Vlasenici dogovaraju o angažovanju poznatog blogera Rajko Dukić proširuje plan nije samo meta direktor policije i njegovi saradnici nego i suparnici u zvorničkoj Alumini.

Rajko Dukić pored toga što je vlasnik i predjednik kompanije Boksit Milići je i član upravnog odbora Alumine (nezakoski imenovan) sa pretenzijom da preuzme kontrolu nad kompletnim upravnim odborom, najveću prepreku vidi u Zoranu Stevanoviću gradonačelniku Zvornika

Mora se napomenuti da je Slobodan Vasković više puta pisao o krimainalu Rajka Dukića ali su te nazovimo nesuglasice davno riješene uz adekvatnu sumu da Vasković više neće pisati , „pljuvati „ Dukića.

Susret Vasković Dukić, se desio u Beogradu u apartmanu Rajka Dukića, uz obaveznu debelu kovertu za Vaskovića. Pada dogovor, Vaskovićev posao je eliminisati ,direktora policije ali i suparnike iz Alumine.

Plan se razrađuje u detalje ,Vasković pojašnjava način kako će „odraditi „ posao , jednostavno je ,mnoštvom tekstova minimizirati ličnosti ,opljuvati što jače ,optužiti da su u kriminalnom miljeu ,reakcija organa gonjenja mora usljediti ali ako se to kojim slučajem ne desi sigurno će klanovi krenuti u likvidaciju onih koje Vasković označi kao pripadnike suprotnog klana .

Vaskoviću je ovaj posao bio samo dodatni jer je već bio angažovan za razbijenje gradskog odbora SNDS Banja Luka ,angažovao ga je Milan Radović kao što ga je angažovao da ruši politički rejting Draška Stanivukovića

Milan Radović ima ambiciju da sjede u premijersku stolicu ,međutim njegovo mišljenje o Drašku Stanivukoviću je da on nije komletna ličnost ,da je nezreo ,djetinjast , neostvaren i kao takvom nikako mu se ne može vjerovati .Draško svakako nije neko sa kim bi Radović pravio dogovore ,niti je neko koga može kontrolisati

Radović se plaši Draškove popularnosti , mogućnosti da se kandiduje za predsednika Republike Srpske, siguran je da u tom slučaju on ne bi bio mandatar .Radović je odlučio da na sve moguće načine eliminiše Draška a da podrži kandidaturu Jelene Trivić jer već ima korektnu suradnju, sa činjenicom da on kontroliše,finasira Nebojšu Vukanovića nije mu teško da izbaci Draška iz kolosjeka.

Pored eliminacije Draška Stanivukovića Radović zna da je gradski odbor SNSD najjači odbor te stranke u RS ,svjestan da Banjaluka odlučuje o ishodu izbora, ko pobjedi u BL pobjedio je u RS.

Meta je Vlado Đajić predsjednik gradskog odbora SNSD Banja Luka .Radović svjestan popularnosti Vlade Đajića kao doktora iz naroda ima jasan cilj eliminisati ga po svaku cjenu ,svjestan da su izbori preblizo i da će SNSD biti obezglavljen .Radović nema obzira, kao ni Vasković, pod poznatom cilj opravdava sredstvo .

Radović se nije bazirao samo na Vaskovića u uništavanju Vlade Đajića pa koristi sve resurse SDS i PDP uključujući i armiju botova koje ima Draško Stanivuković .Kao i uvjek Radović tuđim rukama hvata zmije ,tuđe ruke se guraju u vatru za njega .Uvjek igrač iz sjenke nikada u prvim redovima ,dovoljno intiligentan i prefrigan

MOZAIK JE SLOŽEN, IGRA MOŽE POČETI

Vasković otvara više frontova , pravac glavnog napada je gradski odbor SNSD i Vlado Đajić ,rušenjem Đajića već bi završio posao bar 80 posto . Vladu proglašava narkomanom ,ubicom ,trovačem ,vrh njegovog napada je fabrikovanje afere kiseonik .
Nije računao na toliki otpor , toliku žilavost Vlade Đajića ,pored toga iskrsnuo je još jedan problem .
Draško Stanivuković vješt manipulator iskorištava aferu kiseonik da podigne dobro pali rejting .Vasković prinuđen na otvaranje fronta protiv Zolaka pokušava oboriti rejting Draška Stanivukovića . Iznuren pisanjem ,smišljanjem novih afera ,bez ikakvog otpora organa gonjenja RS ali i Republike Srbije Vasković se služi svim i svačim .

Povremeno pravac napada usmjerava na Zvornik i sve one koji imaju kontakte sa gradonačelnikom zvornika ( svakako nije zaboravio dogovor sa Dukićem ) koristeći informacije koje mu dostavlja Rajko Dukić lično Ne prestajući da ratuje sa svima i protiv svih sa izuzetkom svojih finasijera . Nikakvog otpora nema njegovim napadima ,bljed pokušaj demanta Vlade Đajića je zbrisao još žešcim napadima i još žešćim izmišljotinama . Vaskoviću sve ide dobro dok se nisu pojavile porodice pacijenata koji se liječe od korone ,koje stadoše u odbranu UKC i svih medicinara RS

Vasković nije imao nikakvih poteskoća u svom pakovanju ljudima ,koje je trebao uništiti ,sve dok se na scenu nisu pojavile misteriozne porodice pacijenata koje se liječe od Korone .Prvi put žestoko uzdrman , pogubljen sam svojim pisanje priznaje šok koji je doživio .

Porodice su došle u žižu interesovanja predajom krivičnih prijava protiv Draška Stanivukovića i ostalih organizatora protesta.

Vasković u svom maniru optuži najbliže Dodikove saradnike da su oni autori prijave protiv njega ,u bjesu nalupa niz dezinformacija .

Bjesan, dobro uzdrman okomio se na sve u Republici Srpskoj ,sem Rajka Dukića i Milana Radovića.

Čitaoce obasipa nizom dezinformacija ,najstrašnije se obrušava na Direktora policije Sinišu Kostreševića jer on po Vaskoviću direktno stoji iza porodica.

Po vaskoviću svi su oni pripadnici nekog od crnogorski klanoava ,često mješajući „škaljkarski „sa „kavčanskim „ klanom ,direktor policije je po njemu „general“ koji sve drži pod kontrolom

Neverovatan je u „dokazivanju „ svojih tvrdnji, to su fotogragije skay aplikacije bez ijedne poruke ,poziva ,svi su uvezani skay aplikacijom .

Vasković u svom bunilu predaje krivičnu prijavu protiv Milorada Dodika ,Siniše Kostreševića , Vlade Đajića i više N.N lica .Bio je to potez očajnika jer su porodice protiv Vaskovića predale krivičnu prijavu 25.10.2021god. Vaskovićev odgovor sljedi 27.10.2021god. ( redakcija portala Auntetično posjeduje obe ) više nego očigledno je da je Vasković bio van sebe od bjesa jer je krivična prijava napisana kao sastav na temu kako sam proveo zimski raspust kod bake , nikako se ne može reći da je prijava potkrjepljena bilo kakvim dokazima , nije čak ni indetifikovano djelo koje se stavlja na teret ni opis radnji koje su pčinili prijavljeni.

Portal Autentično posjeduje brojne dokaze koje će djelimično objavitu u ovome tekstu ,posjedujemo materijalne dokaze i logične dokaze !

Portal autentičnio će u narednom periodu (svaki dan ) objavljivati dokaze !

ČINJENICE

Ni jedan Vaskovićev tekst nije potkrjepljen valjanim činjenicam , „dokaze“ koje on  prezentuje su stvar konstrukcije ,karakiranja izmišljanja

U kontaktu sa policiskim i obavještajnim agencijama (BIA Srbija ,SOA Hrvatska, ANB Crna Gora,OSA BiH,BVT Austrija, FBI, DEA Amerika, policija u regionu) dobili smo sledeće informacije za
SINIŠU KOSTREŠEVIĆA direktora policije RS-a ,nije pod istražnim radnjama ,niti pod bilo kakvim mjerama (BIA) ,lice nije indetifikovano kao pripadnik krimanalnih organizacija .

Nisu poduzimane istražne radnje prema licu S.K. niti je bilo indicija za istim .

Za tačnost naših tvrdnji objavljujemo djelove intervjua sa Aleksandrom Vulinom ,ministrom unutrašnjih poslova Republike Srbije ( interviuj će biti objavljen 19.11.2021god.)

Na naše pitanje kakve odnose ima sa direktorom policije Republike Srpske , koji po pisanju pojedinih blogera ,Siniša Kostrešević se dovodi u vezu sa narko kartelima Crne Gore te je visoko rangiran u mafijaškoj hijerarhiji.

Aleksandar Vulin: „Mislio sam da ste ozbiljni, pisanja pojedinih medija ,takozvanih blogera su instruisano od stranih službi. Vi verovatno pratite takva pisanja i o Aleksandru Vučiću , možete pročitati nevjerovatne stvari ,koje se graniče sa naučnom fantastikom .Svi oni imaju zajednički cilj destabilizovati kako Srbiju tako i Republiku Srpsku  .Nekome smeta jaka Srbija ,smeta jedinstvo Srba sa obe strane Drine .

Autentično :Vi nam dajete političke odgovore ,ma kako Vama izgledalo neozbiljno pitanje ,izrečene su ozbiljne optužbe na direktora policije ,direktora UKC RS , gradonačelnika Zvornika pa i samog Milorada Dodika.Po tim optužbama oni koriste aplikaciju SKY

Aleksandar Vulin: „ Ozbiljne optužbe su kada optuže ozbiljni ljudi , sa dokazima ,ne takozvani spineri , mi u Srbiji imamo najezdu takvih .Na postavljeno pitanje ću odgovoriti pitanjem , jeste upoznati sa činjenicom da je Siniša Kostrešević zajedno sa policijom srpske pohvaljen od američke DEA , da je sa njima svakodnevno u kontaktu .Kostrešević je taj koji je presjekao mnoge lance krijumčarenja kroz Republiku Srpsku ,nedavno hapšenje je rezultat rada policije Republike Srpske .Siguran sam u profesionalizam Siniše Kostreševića ,čovjek bez ijedne mrlje u karijeri .Mislite li vi da bi Aleksandar Vučić odlikovao nekoga ko je u bliskoj vezi sa mafijom(Vladu Đajića) ili bio na sastanku sa nekim gradonačelnikom šefom podzemlje(Zoran Stevanović , neću da komentarišem gluposti da je Dodik na vrhu mafijaške organizacije .

Ovo je samo deo onoga što je rekao Aleksandar Vulin

Glavni urednik Dejan Mitrašinović

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOSKOMENTAR