Glas Javnosti

SVEŠTENIK PREDRAG POPOVIĆ: Prvo Bog, pa sve ostalo

Lični stav
Autor: Glas javnosti

Sveštenik je jedan iz naroda, tzv. narodni čovek koji radi sve što i narod, ali mu je na prvom mestu Bog. Tako treba da uči i narod: da im uvek i na prvom mestu bude Bog, pa onda sve ostalo.

Bilo da je to karijera, brak, deca, hobi, uživanje, odmori, putovanja ili bilo šta drugo, a da nije nemoralno, a da im Bog bude ispred toga. Tako Bog hoće. On nam je i dao sve ovo da uživamo i koristimo, ali da slavimo Njega kao našeg Oca i Tvorca svega na zemlji.

Ako je čoveku Bog na prvom mestu, onda ako i pogreši, on će se pokajati i truditi se da više ne greši. Pa i ako ima mnogo novca i veoma je bogat, to njegovo zemno bogatstvo ga neće odvojiti od Boga niti drugih, jer mu je Bog iznad svega toga.

Dakle, ne treba sve to što je oko nas proglašavati za bogove pa mu služiti, već sve to koristiti i slaviti na pravi način Boga.


(Foto: Privatna arhiva)

Kako mi slavimo Boga?


Eto, imamo celu nedelju za posao, hobije, uživanja itd. Nekad manje, a nekad više vremena za te stvari. Ali onda dođe nedelja i mi odemo na Liturgiju i Pričestimo se, a posle opet možeš i na kvad pa u šumu, ili na gliser pa na vodu ili na pecanje, ili gde god već ko želi.

Tako ćemo pokazati Bogu da nas sve to što nam je dao nije odaljilo od Njega. Inače, ako Bog to vidi, sve će nam uzeti ne bi li mu se tako vratili.

Češće je đavo taj koji daje, jer tako ljudi odu u veću sebičnost i očaj koji rezultira odaljavanjem od Boga i bližnjih.

Dragi moji, učim vas da slobodno, podignute glave hodite svetom, koristeći i uživajući (da nije nemoralno) sve što Bog stvori nas radi, ali da naše vreme sa Bogom, našu Liturgiju, ne damo ni za šta na svetu!

Uživajte… Slava Bogu!Predrag Popović 

(Mišljenja i stavovi u kategoriji "LIČNI STAV" nisu nužno stavovi redakcije GLAS JAVNOSTI)


BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR