Glas Javnosti

ARMAGEDON! SRPSKA NAUČNICA RAZOTKRILA KO PALI GRČKU: To je uvod u sadnju GMO šume, goreće i Srbija (VIDEO)

Lični stav
Autor: Glas javnosti

Stravični požari u Grčkoj i nekim drugim delovima naše planete mogu biti i namerni, da bi se oslobodio prostor za sadnju GMO šume, kao deo ekološkog genocida nad prirodom i ljudima, kaže za “Glas javnosti” doktor biotehničkih nauka Danica Županski.

- Na video snimku iz Grčke koji kruži društvenim mrežama vidi se bacač plamena iz helikoptera koji može izazvati požar, ali se može koristiti i protiv gusenice “borovog savijača”, tako da se za sada ne zna u koju svrhu se koristi ta tehnologija – objašnjava dr Županski.

Kako napominje, moglo se čuti da je u Grčkoj istovremeno usvojen novi Zakon o šumama kojim je data dozvola za sadnju GMO (genetski modifikovani organizmi) šuma. Umesto prirodnih sadnica proizvedenih iz semena koje imaju mogućnost samoobnove i razmnožavanja, kao i razne korisne funkcije šuma, na primer da koriste ugljendioksid iz vazduha i ispuštaju kiseonik (fotosinteza, razmena gasova), da proizvode fitoncide koji ubijaju štetne mikroorganizme i “leče” ljude, da spreče i smanje sušu, uticaj jakih vetrova, kiša, poplava itd, prisilno se na vrata Zakona uvodi GMO šuma, navodi naša sagovornica.

GMO šuma je, kako objašnjava, proizvod, prijavljeni patent u vlasništvu neke od multinacionalnih kompanija. Za sadnju takve šume će država i/ili privatnici potpisivati međusobni ugovor o pravima i obavezama korišćenja, odnosno eksploatacije drveta. GMO šuma će svakako imati bolji godišnji prirast u odnosu na prirodnu, pravilna stabla, drveće neće obolevati. Za dostizanje zrelosti za seču kod prirodnih šuma treba 30 do 50 godina, kod GMO 10 do 20 godina, u zavisnosti od vrste. Na zemljištu na kome se podigne GMO šuma, prema rečima dr Županski, posle seče moći će da se sade samo GMO sadnice, jer neće uspevati prirodno drveće koje se razmnožava iz semena.

-GMO šuma nije semenska, već veštački proizvedena, modifikacijom prirodnog genetskog materijala u laboratoriji uz primenu nanotehnologije i hemije. Slično je i kod GMO pšenice, soje, kukuruza, itd. Hrana GMO porekla koja se unosi u ljudski organizam menja DNK čoveka, i može prouzrokovati razne bolesti, i kontrolu uma, nanotehnologijom, pri čemu čovek postaje transhumano biće – upozorava dr Županski. 

Dr Danica Zupanski, Foto: Glas javnosti

Ne zna se tačno, kako napominje, kakve će sve posledice na prirodno okruženje i zdravlje ljudi imati GMO šuma i kakav je njihov cilj i funkcija u prirodi, zna se samo da će sprečiti prirodan rast drveća u okolini. Za te nove, neispitane tehnologije, ne rade se studije uticaja na okolinu i procene rizika na životnu sredinu i zdravlje ljudi, koji su obavezni u zakonima svih država, objašnjava naša sagovornica.

-Takav scenario je sigurno pripremljen i za Srbiju. Pitanje je dana kada će ga naša dadaistička Vlada usvojiti, bez razmišljanja. To je još jedan u nizu trojanskih konja u ekologiji, koji sistematski uništavaju šume, vode, zemljište i vazduh, i uperene su protiv zdravlja ljudi. To nikako ne smemo dozvoliti – poručuje dr Danica Županski.

(Glas javnosti)

 

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR