Glas Javnosti

Republika Srpska prekida saradnju sa Englezima i Amerikancima

Lični stav
Autor: Glas javnosti

Republika Srpska, prisiljena je prekinuti saradnju sa diplomatama obe ambasade zbog njihovog antidetonskog delovanja

Vlada Republike Srpske, je u nastavku 13. sednice, koji je zbog skupštinskog zasedanja, počelo u 15.00 časova, usvojila Informaciju o prekidu saradnje sa američkim i britanskim diplomatama u BiH zbog antidejtonskog delovanja.

Vlada Republike Srpske, konstatuje da je Republika Srpska, prisiljena je prekinuti saradnju sa diplomatama obe ambasade, te s tim u vezi traži od institucija Republike Srspske, predstavnika Republike Srpske u zajedničkim institucijama na nivou BiH, organa lokalne samouprave u Republici Srpskoj, kao i drugih javnih organa da ne sarađuju sa ambasadama SAD i Velike Britanije.



Vlada Republike Srpske, je uverena da ovakvo delovanje ambasada SAD i Velike Britanije, nije u skladu sa zvaničnim politikama SAD i Velike Britanije prema BiH i stava je da prekid saradnje traje sve dok ambasade SAD i Velike Britanije ne prekinu praksu mešanja u unutrašnje stvari u  BiH.

Vlada Republike Srpske, smatra da je obaveza ambasada SAD i Velike Britanije, da se ne mešaju u unutrašnje stvari drugih država što se odnosi i na Bosnu i Hercegovinu u kojoj su oni samo diplomatski predstavnici.


Vlada Republike Srpske, će obavestiti nadležne institucije SAD i Velike Britanije o prekidu saradnje sa ambasadama SAD i Velike Britanije zbog njihovog antidejtonskog delovanja i kršenja međunarodnog prava, Povelje Ujedinjenih nacija i Bečke konvencije o diplomatskim odnosima.

Vlada Republike Srpsk,e će Informaciju o prekidu saradnje sa američkim i britanskim diplomatama u BiH zbog antidejtonskog delovanja i zaključak dostaviti Narodnoj skupštini Republike Srpske.

Glas javnosti/Između sna i jave

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR