Glas Javnosti

MIODRAG LINTA: Za srpske žrtve u Bratuncu i Srebrenici nema pravde

Lični stav
Autor: Glas javnosti

Srpske žrtve su žrtve drugog reda i sve dok bude tako, neće biti moguće da se uspostavi istinsko poverenje i da dođe do pomirenja između Srba i Bošnjaka, smatra predsednik Saveza Srba iz regiona Miodrag Linta

Predsednik Saveza Srba iz regiona Miodrag Linta rekao je da i dalje nema kazne za odgovorne za stradanje 69 Srba pre 31 godinu u srebreničkim selima Sase i Zalazje i bratunačkim Biljača i Zagoni.

Muslimanske snage predvođene Naserom Orićem su na Petrovdan 1992. godine počinile stravične zločine u navedenim selima, podsetio je Linta u saopštenju.


"Važno je da se naglasi da su muslimanske snage činile zločine na najveće pravoslavne praznike. Za srpske žrtve u Srebrenici, Bratuncu i šire u Srednjem Podrinju nema pravde. Srpske žrtve su žrtve drugog reda i sve dok bude tako, neće biti moguće da se uspostavi istinsko poverenje i da dođe do pomirenja između Srba i Bošnjaka", dodao je Linta.

Na području Srebrenice i Bratunca ubijeno je više od 1.000 Srba, a da niko dosad nije odgovarao, podseća Linta i dodaje da Srbi nisu imali poverenja u Haški tribunal, niti imaju poverenja u pravosuđe BiH, jer nije osuđen nijedan zločinac na bošnjačkoj strani.


"Jasno je da ako bi neko bio osuđen za te zločine, onda bi se dokazalo da je u Potočarima sahranjeno mnogo vojnika koji su počinili zločine nad Srbima na području opština Srebrenica i Bratunac i šire u Srednjem Podrinju. Bošnjački vojnici su stradali u srpskim selima jer su došli da ubijaju i etnički očiste Srbe sa svojih vekovnih ognjišta. Zbog toga moramo stalno da govorimo o srpskim žrtvama i da se borimo za istinu i pravdu. Jedan od načina jeste da Srbija osnuje Memorijalni centar srpskih žrtava na prostoru bivše Jugoslavije 1991-1999. godine", poručio je Linta.

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR