Glas Javnosti

Milijana Baletić: Koliko je duboko licemerije amandmana Rezolucije o Srebrnici i šta stvarno znaci floskula ‘ni jedan narod nije genocidan’

Lični stav
Autor: Glas javnosti

Još ovakvog silovanja zdravog razuma bivalo nije, kao što je ova planetarna i beskrupulozna srebrenička bitka koja se bije – kako bi laž postala istina?!

 A tek ovo podlo – pilatovsko pranje ruku konvertita – u razapinjanju srpskoga naroda – koje je to neviđeno izdajničko i udvoričko beščašće?! Niko tako snažno ne zabode nož u leđa svome narodu, kao što to rade konvertiti, piše Milijana Baletić u autorskom tesktu objavljenom na portali In4S.

Teskt prenosimo u celosti:

"Nema ogavnije pojave od onih koji su malo uz svoj narod – malo nisu, stalno stojeći na oprezu kad će se prebaciti u jednu, a kad u drugu stranu! Ta njihova večita budnost za nepogrešivo uskakanje u jedan pa drugi tabor po potrebi i busanje u „junačke i čestite grudi“ – dostojan je prezrenja!

Tako Skupština Crne Gore, koja je sebi dala zadatak da je – pozvana „borkinja“ za planetarna ljudska prava – 17. juna usvoji Rezoluciju, kojom se zabranjuje negiranje genocida u Srebrenici i potvrđuje da se genocid u Srebrenici dogodio prvi put u Evropi nakon Drugog svetskog rata i da je u tom genocidu stradalo, ni manje ni više, nego preko 8.000 civila bošnjačke nacionalnosti, te se i 11. jul proglašava Danom sećanja na žrtve genocida u Srebrenici?! Tu ti nije ni smelo biti ispisane rečenice, koja nije zakićena rečju genocid, ne bi li se ova podla namera što dublje utukla u mozak?!

E, ako je i od vas – mnogo je!

A, oni silni, čak dokumentarni snimci, na kojima se vidi izmeštanje žena, dece, starih iz Srebrenice i prevoženje na prostor pod kontrolom muslimanskih snaga – sad to više ne zovu spašavanje i sklanjanje civila sa područja borbenih dejstava, nego – deportacija?! E, ako je i od vas – mnogo je!Međutim, o dve Međunarodne komisije, sastavljene od neophodnih različitih stručnjaka, jedna koja je ispitivala istinu o Sarajevu i druga o Srebrenici, i njihovi dokazi i ekspertize ispisani na hiljade strana u dvogodišnjem radu – niko ni „a“?! Naravno – gde sad udariti argumentima na temeljno usađenu laž i „zbunjivati“ narod istinom?!

Predsednik Međunarodne komisije o stradanju svih naroda u Srebrenici od ’92-’95. istoričar prof. dr Gideon Grajf iznosi proverene činjenice iz ekspertize od 1.200 strana, na kojoj je radilo 10 stručnjaka – da broj ukupno stradalih bošnjačkih vojnika (pošto tu civila i nema) – što u direktnom ratnom sukobu sa Vojskom Republike Srpske u toj julskoj ofanzivi na Srebrenicu, što zarobljenih vojnika koje je streljao Deseti diverzantski odred – ne prelazi 3.714!!!

Što se kvalifikacije dela tiče, poznati jevrejski i svetski naučnik Grajf, kaže: „Navedeni događaj nije genocid ni na koji način i mi smo to dokazali. Dakle, ne, to nije naše mišljenje, mi smo to dokazali“!

A to, što je u periodu ’92-’95. godine na području užeg Podrinja pod Naserom Orićem poubijano 2.682-oje Srba – i to civila – a u širem delu preko 3.500 – pa to treba svima da bude melem za uši, a ne predmet rezolucija i osude?! To – ako ne možeš izdržati hajku koja ti se sruči na život i kad pomeneš – ne pominji?!

E, Rezoluciju u crnogorskome parlamentu – da jeste genocid i to na preko 8.000 Bošnjaka i to još civila – predložila je Bošnjačka stranka, a usvojena je glasovima opozicionoga Milovoga DPS-a i ostalih opozicionara zakletih Milu na vernost – uz glasove dela vladajuće većine?! Dan pre glasanja i „Majke Srebrenice“ Milo je ugostio?! Milovci su zbog ove Rezolucije i zbog izglasavanja smene ministra pravde Vladimira Leposavića, prekinuli i bojkot parlamenta, kako bi dali svoj „doprinos“ borbi za „istinu“ o Srebrenici?!

Tako je na istoj sednici, istom većinom, iz istog razloga, smenjen i Leposavić, jer je u parlamentu – na direktno pitanje milovaca – negirao genocid u Srebrenici! Ovde je jedina razlika u tome što je Rezoluciju predložila Bošnjačka stranka, a smenu Leposavića premijer iz „pobedničke većine“ Zdravko Krivokapić?!

Neoprostiva greška...

Jer, neoprostivu grešku Leposavić, koji je doktor pravnih nauka, napravio je kada je, onako kako u udžbenicima piše – opisao ratni zločin streljanja ratnih vojnih zarobljenika i ratni zločin genocida! Taj profesionalni naučni pristup ministra – naprosto se nije uklopio u propagandu i namernu zamenu definicije ova dva – u pravu strogo odvojena i precizno definisana – ratna zločina?! Nebrojeno puta sam pisala o slučaju zvanom Srebrenica, da ne govorim o tome da sam kao novinar bila neposredni svedok tih strašnih zbivanja od ’92. i traga koji su za sobom, u celom Podrinju i širom BiH, ostavljali mudžahedinski noževi! Još nikada nigde nisam iznela stav da streljanje zarobljenih vojnika Alijine vojske u Srebrenici nije ratni zločin i da – Deseti diverzantski odred, koji je to streljanje izvršio, treba abolirati od počinjenog zločina! Naprotiv! Ponoviću – sve dok se taj višenacionalni odred u kome je bilo i Slovenaca i Hrvata i Bošnjaka i Srba i…, ne ispita do kraja i utvrdi ko je smislio i naredio taj ratni zločin, šta je bila namera, zašto baš tada i tu, i dok se – svi, od izvršilaca do organizacija i država koje iza toga stoje – ne izvedu pred lice pravde, taj – zločin nad Srebrenicom koji se zove laž – proizvodiće neslućene posledice!

U svim tim mojim iznošenjima golih činjenica – suštinski problem je bio – što sam Srpkinja! I, sva ta istina naspram strašne hajke i propagande – u ovom slučaju Zapada udruženog sa islamom – pada u vodu zbog tog razloga?! Jer – Srbi nemaju pravo na istinu?! Pogotovo ne kada je oni iznose?! Neka to, nego – i sama činjenica da se Srbin drzne i da pomene svoje stradanje, dovoljan je dokaz da i takvi budu optuženi da su krivi i strpani u onaj poznati dugački niz: monstrum, lažov, saučesnik, pomagač, naredbodavac, ratni huškač…?!

Neviđeno silovanje zdravog razuma

Ova žestoka, planetarna, beskrupulozna bitka koja se bije – kako bi laž postala istina – očigledno je i neviđeno silovanje zdravog razuma!

Motiv je takođe poznat – tvorcima ove konstrukcije – jednostavno, istina ne čini posao! Jer – samo genocid – ima za posledicu da ono što je u genocidu nastalo, mora biti kažnjeno ukidanjem i nestajanjem! Srbi i Republika Srpska preko Drine – to je razlog ove uporne i besomučne zamene u određivanju i definisanju ova dva – po svemu posebna – ratna zločinao!

A tek podneti amandmani od strane dela vladajuće većine, kojima se u Rezoluciji u kojoj Bošnjaci insistiraju na „genocidu nad civilima Bošnjaka“ – „brani“ optužena srpska strana „preciznim“ stavom, kako je eto – „bilo žrtava na svim stranama“ – koje je to tek podlo pilatovsko pranje ruku u razapinjanju srpskoga naroda?! U ovom izjednačavanju principa „čistog obraza“, gde nasuprot stava – „genocida nad civilima Bošnjaka“ – imate „odbranu“ srpskih žrtava, gde se kaže da je – „bilo žrtava na svim stranama“ – neviđeno je izdajničko i udvoričko beščašće?!

A ono providno pokvarenjaštvo od amandmanske „odbrane“, kako, bože moj – „ni jedan narod nije genocidan“ – pa kao ko sad tu može da kaže da su to optuženi Srbi i da im je zaboden nož u leđa – e, organsku mučninu mi je izazvalo!

U svemu ovome – vrhunac licemerstva je to stavljanje na stranu perfidno projektovane laži, koje su obe strane – i napadači na Srbe i „branitelji“ Srba – toliko duboko svesni?! E, ovo – tu bljutavu farsu – čini još ogavnijom!"

(Glas javnosti/In4S)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR