Glas Javnosti

MILIJANA BALETIĆ: Atentatom na Rusiju

Lični stav
Autor: Glas javnosti

Najznačajniji preokret u ovom ukrajinskom ratu, koji su zapadnjaci poveli protiv Rusije, označen je atentatom na ćerku ruskog filozofa Aleksandra Dugina – koga Zapad zove Putinovim mozgom! Ovo je neosporni dokaz da su na Rusiju krenuli terorističkim udarima i to – u srž – u obezglavljivanje ruske države!

Niti je, čini mi se, do sada bilo ozbiljnije teme niti moje potrebe da ovo bude najkraća kolumna od svih koje sam ikada napisala! Ali – atentat na Darju Dugin, 20. avgusta – usred Moskve – definitivno će označiti preokret u ovom trećem svetskom ratu kojim je Zapad preko Ukrajine udario na Rusiju! Koliko će moja procena biti tačna, ubrzo će pokazati vreme!

O ratu koji plamti u Ukrajini, skoro da se više nema ništa novo reći! I to da ga je Zapad Rusiji i pripremio i otpočeo i da ga vodi svim svojim raspoloživim oružjem, kojim neštedimice zatrpava Ukrajinu uz na hiljade svojih ubačenih vojnika i komandnog kadra! Vodi ga i otvoreno i prikriveno! Vodi ga posredno i neposredno! Na daljinu i na blizinu! Vodi ga svim političkim, propagandnim i ekonomskim sredstvima koja postoje!

O ovome je i već sve rečeno – i valjda svima jasno!

Ali – najznačajniji preokret u tom ratu zapadnjaka označen je – atentatom na ćerku ruskog filozofa Aleksandra Dugina koga Zapad zove Putinovim mozgom!

Eksploziv podmetnut ispod sedišta vozača u autu njenog oca, koji je slučajno te noći, 20. avgusta, ona vozila – nesumnjivo svedoči da je likvidacija bila namenjena njemu! Slavni Dugin – mada neokrznut – ovim je smrtno ranjen! Ali – živ! To zasigurno neprijatelji Rusije i tvorci ove ideje nisu hteli! Neko bi rekao splet okolnosti, neko da je traljavo obavljen zadatak, a narodna kaže – Svevišnji zna zašto!

Ono što je neosporno – ovo je dokaz da se Zapad sa ratišta u Ukrajini osmelio da – otvoreno, a prikriveno – krene na samu Rusiju i to terorističkim udarima – u centar – u obezglavljivanje ruske države!

Zapad nije krenuo u treći svetski rat protiv Rusije da bi tek tako lako stao i ograničio svoje delovanje samo na otvoreni poligon Ukrajine! Jer, nije cilj Ukrajina – Rusija je cilj!

Međutim – Rusija ovaj rat ne sme i neće izgubiti! Ovo skoro da se pouzdano može tvrditi na osnovu proučavanja ruske istorije u kojoj je nezaobilazan i možda najbitniji činilac struktura ličnosti ruskog čoveka!

Zapad isto to za sebe misli?! Mada, nisam baš sigurna da je ovaj put dobro odmerio! Mnogo njihovih pogrešnih poteza i predviđanja je već viđeno: ekonomske sankcije, satanizacija ruske kulture i stvaralaca, slepa i ordinarno lažljiva propaganda koju su čak i njihovi građani uveliko prepoznali – bumerang je koji im se vraća!

Oni su i raskol očekivali i debelo radili na pucanju ruskog društva u dva bloka, kako bi se samo od sebe u međusobnom sukobu uništilo! Ali, teško to ide kod velikih naroda sa dubokim korenom, kulturom, tradicijom i pravoslavnom verom, kao što je to ruski narod!

To plansko, sistematično i nadmoćno napredovanje Rusije na ratištu Ukrajine, nateralo ih je da joj otvore još jedan front – po svoj prilici, odavno ukalkulisan u projekat! Jer, sad ili nikad – Rusija mora pasti!

Otud i povlačenje ovog novog „poteza“ – teroristički udar kroz rusku zemlju u odabrane mete! U centar! U vrh koji je vodi! Zapad joj se primakao i povukao obarač! Osmelili su se na pucanj izbliza – u glavu Rusije! Jer – tu se ona ubija!

Ovaj atentat je i žestoka realnost i poslata poruka sa kojom je ruski neprijatelj otvorio karte!

Da će Kremlj sada stegnuti obruč, češljati i svoje redove, nemilosrdno likvidirati uljeze i pretnju državi, ne treba sumnjati! Ali, pitanje je: da li se morala platiti baš ova cena da bi se izvukao nauk?!

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS



KOMENTAR