Glas Javnosti

Marko Jovičić: Da su selektovani za Kan, ne bi se bunili da su im projekcije u sedam ujutru

Lični stav
Autor: Glas javnosti

Selektor 46. Festivala filmskog scenarija u Vrnjačkoj Banji, Marko Jovičić, izjavio je za televiziju N 1 povodom povlačenja filma "Nije loše biti čovek" Dušana Kovačevića iz takmičarskog programa, da se festival bori protiv protekcije i da je potrebno "manje ega, a više ponosa".

Nakon reditelja Dušana Milića koji je svoj film „Mrak“ povukao s Festivala filmskog scenarija Vrnjačka Banja, a potom i Siniše Cvetića s ostvarenjem „Usekovanje“, ekipa filma „Nije loše biti čovek“ reditelja i scenariste Dušana Kovačevića, povukla je svoj film iz takmičarskog programa zbog najavljene projekcije u popodnevnom terminu u bioskopskoj sali, umesto večernje projekcije na Letnjoj pozornici.

Selektor festivala Marko Jovičić rekao je za televiziju N 1 da festival ima mesta samo za šest filmova na Letnjoj pozornici.

"U saopštenju ekipe filma "Nije loše biti čovek" je rečeno da je film Dušana Kovačevića morao da bude na Letnjoj pozornici i da mi radimo prema protekciji. Što se tiče Dušana Kovačevića, o njemu imam samo reči hvale. Ali to što piše u njihovom dopisu da on mora da bude na Letjoj pozornici, pa to je onda protekcija, a mi se borimo protiv toga, dajemo šansu mladima. Da li se Novak Đoković, kada ne igra na glavnom terenu, povuče sa turnira ili dođe i pobedi", kaže između ostalog Jovičić i dodaje da žiri festivala sva scenarija čita mesec dana pre festivala.

"Mesto prikazivanja ne bi trebalo da predstavlja nikakav problem. Zato smatramo da to nije korektno prema ljudima koji nisu prošli konkurenciju. Manje ega, a više ponosa, učiniće da se mi kao društvo kulturno uzdignemo. Da je bilo ko od tih producenata selektovan na Kanski festival, pristao bi da im film bude prikazan u sedam ujutru, u bilo kojoj dvorani, i na sva zvona se hvalio", tvrdi selektor Festivala filmskog scenarija.

Festival filmskog scenarija održava se od 12. do 17. avgusta u Vrnjačkoj Banji.

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR