Glas Javnosti

MARINELA MONDAINI: EU sjajna, puna sebe, rasistička prema Rusima, bolesna od rusofobije pretvorila se u monstruma

Lični stav
Autor: Glas javnosti

Evo šta kaže Marinela Mondaini, italijanska književnica, novinar i prevodilac koja živi u Moskvi, a boravila je u Donbasu.

„Volela bih da su svi ovi novopečeni pacifisti, došli sa mnom u Donbas poslednjih godina, da vide šta se sve desilo u ovih osam dugih ludih godina razaranja.
Uništena groblja i crkve, masovne grobnice. Pokazala bih im ubijenu decu na fotografijama koje vise u „Muzeju anđela” u malom gradu u Donjeckoj republici.

Ubijani jer su za prijateljstvo sa Rusijom

Istovremeno bih im prevodila priče običnih ljudi na ulici. Videli biste suze u očima starih koje nikada neću zaboraviti. Videli bi snagu i dostojanstvo naroda Donbasa, koji je uprkos ratu koji je pronacistička ukrajinska vlada (koju su na vlast postavile Sjedinjene Američke Države, uz podršku EU) pokrenula protiv njih SAMO zbog činjenice da su za prijateljstvo sa Rusijom i da žele da žive po svojim principima.

Videli bi tegobe naroda u uslovima ekonomske blokade, gasovodi i vodovodi razneseni ukrajinskim bombardovanjem, poluporušene kuće sa prozorima prekrivenim celofanom i razbijenim krovovima.

Evropska unija fašističkim metodama povlači sve dublju brazdu između nje i Rusije. Sjajna, puna sebe, rasistička prema Rusima, bolesna od rusofobije pretvorila se u monstruma. Evropa zbog svoje moralne degradacije nije u stanju da razume Rusiju. Pretvarajući se da osuđuje rat, Evropa je ta koja objavljuje rat Rusiji.

Potpuno zatvara vazdušni prostor za sve ruske letelice, za bilo koju vrstu aviona, čarter, privatne, bilo da su u vlasništvu ili registrovani ili pod kontrolom Rusije.

Četrdeset evropskih udruženja novinara pritiska da se zabrani kanal Raša Tudej (Russia Today) u Evropskoj uniji u znak solidarnosti sa Ukrajinom.
EU je otišla toliko daleko da je ZABRANILA rusku slobodu govora. Glas ruskih novinara je već apriori žigosan kao „nosilac dezinformacija“. Slušajte samo šta izjavljuje bivši vojni novinar koji se bavi odabirom vesti za Rai 2: Vesti iz Rusije čak i ne uzima u obzir „jer su sve lažne“. Dakle, ruski kanali moraju biti zauvek zatvoreni.

Gde si bila Italijo?

Gradonačelnik Milana proteruje ruskog dirigenta iz Milanske skale jer je odbio da javno osudi Putina. Misao se takođe usmerava i kažnjava ako nije u skladu sa jedinstvenom mišlju. Kao fašisti.

Rusija mora biti kažnjena varvarskim, necivilizovanim i nehumanim metodama.
A gde ste bili „pacifisti” kada su SAD uništavale čitave države, masakrirali legitimne šefove država, ubijali milione ljudi, a Amerikancima čak ni sankcije!

Evropska unija koja je zajedno sa Amerikancima bombardovala Beograd, raskomadala Jugoslaviju, ko joj je dao za pravo da uradi ovo? I zatim, nikakva moja krivica, moj greh, kriv sam („mea kulpa”) pa čak ni sankcija. Gde si bila Italijo?

Sada su svi protiv Rusije. Bar ćutite i odvojite malo vremena za učenje pre nego što otvorite usta. Zapitajte se zašto su u ovom novom svetu, osmišljenom i okupiranom silama zla, formatirali vaš mozak do te mere da ne prepoznaje gde je Istina i šta je Dobro.
Marinela Mondaini

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS



KOMENTAR