Glas Javnosti

LIČNI STAV: Krle i odbana lika i dela Ace Lukasa (FOTO)

Lični stav
Autor: Glas javnosti

Prostački nastup folk pevača Aleksandra Vuksanovića, poznatijeg kao "Aca Lukas" u emisiji "Hit tvit" na ružičastoj TV Željka Mitrovića, koju vodi Verica Bradić (kojoj sam krajem prošlog veka u "Nedeljnom Telegrafu" bio glavni urednik - i vređanje novinara N1 Žakline Tatalović, postao je, očito, događaj par ekselans.

Očigledno važniji i od svetske (i naše) drame izazvane Kovidom 19, pandemiji za koju svet nema odgovor, od izbora za novog- starog predsednika SAD (Tramp ili Bajden), mafijaških ubistava usred Beograda i početka najavljene  bespoštedne borbe protiv organizovanog kriminala (o kojoj je i juče predsednik Srbije A.Vučić opet govorio...) - zapravo postaje najobičnija farsa, blato i kaljuga ili "zadruga" u kojoj svoje učešće u toj farsi potvrđuju novim budalaštima, besmislicama i glupostima...

Poodavno sam i više puta očito zalud pisao, rekao i ponovio  - da sve na svetu ima svoju među, ali i da - samo - ljudska glupost nema - granice!

Svoj doprinos besmislu dao je i lekar po školskoj spremii, tviteraš po opredeljenju, i (para)državni komentator po nalogu - Nebojša Krstić - Krle.

Učestvujući u emisiji, valjda "Pravac" kod voditelja-urednice, moje dugogodišnje prijateljice Ksenije Vučić, kod koje sam gostovao u brojnim kontakt emisijama u tada patriotskom "Fokus radiju",  kada je bila radikalka, a ne Europejac kao danas na PINKU, doktor Krle se skoro sat vremena zalud upinjao da objasni neobjašnjivo - da je Aca Lukas prostački izvređao Žaklinu Tatalović, što jeste - neodbranjivo, ali je pokriće za taj gaf Ace Lukasa pronašao u sličnim slučajevima u kojima naša političko-estradna scena ne oskudeva...

Pominjao je upad u RTS, Boška Obradovića, Dragana Đilasa, napad na novinara TV Pink uzelac u "izvedbi" svite okupljene oko Boška Obradovića i "Dveri" i...Nevoljno se upecao u sopstvenu zamku, da je upravo on i baš On, samo tada kao SAVETNIK i čovek od najvišeg poverenja, danas mu, izgleda, omraženog Borisa Tadića i sam DOPRINEO estradizaciji političke scene Srbije, ali i direktnog upliva vladajuće politike i njegovog kabinetana na uređivačku politiku brojnih medija koje su "žuti kontrolisali" - sto odsto?!

Ta emisija "Pravac" bila je za one koji znaju da slušaju, prava pokazna vežba voditelja Ksenije Vučić, nad komentatorom opšte prakse doktoru Krstiću, koji se upleo kao pile u kučinu, u zaludnom pokušaju da nama zaludnim ljudima objasni - neobjašnjovo i dokaže nedokazivo.

Istina, doktor Krle je teška srca nevoljno priznao da je Lukas, blago rečeno, prekardašio, ali...

Zanimljivo, izgleda da je poznati folk pevač Aca Lukas - pametniji i od onih koji ga brane, ali i od onih koji ga napadaju...Sazvao je konferenciju za štampu i - priznao: "izvinjavam se novinaru Žaklini Tatalović!

 
 
 
Погледајте ову објаву у апликацији Instagram
 
 

Al’ danas mi je težak dan, meni je RODJENDAN ? #AcaLukas

Објава коју дели ACA LUKAS (@aleksandar_vuksanovic_official) дана

Kraj.

Tačka.

Nema više.

          Hic Rhodos, hic salta.
          (Ovde je Rodos, ovde skoči)
Onda se u organizovane napade na NENOVINARE, a on je valjda "novinar", istina bio je solidan sportskii novinar, uključio izvesni Georgijev, "koji zna sve o novinarstvu, slobodi medija, javnoj reči, čovek koje je sve poslenike pisane i javne reči od Gutenberga do danas izučio, odavno nadmašio" i koji bi da bude Zevs srpskog novinarstva i vrhovno božanstvo.

Ni on, Georgijev, ni N1, ni Danas, ni Vreme, ni NIN, ni Blic, ni Nova S, ni Pink, ni Informer, ni Alo...ne bi trebalo da sole pamet drugima, već bi bilo korektno da prvo pogledaju u svoje dvorište, počiste đubre u svom domu, a tek onda da postanu higijeničari javne reči Srbije...

Ili, baš me interesuje šta on, kao taj Zevs srpskog novinarstva, Georgijev, recimo misli o tekstu "Donald Bajden", asasina srpske pisane reči i srpskog novinarstva i zdrave pameti - Snežane Čongradin u "Danasu" (četvrtak, 12.11.2020., str.11).

Ako javno iznese svoje mišljenje o tom tekstu, pod uslovom da sme, evo obećavam: "štampaću svako slovo!"

Dakle, niti je ružičasta TV popila svu mudrost, još manje da je na N1 esencija mudrosti.

 
 
 
Погледајте ову објаву у апликацији Instagram
 
 

Hvala baš svima na podršci, trudila sam da svima odgovorim ❤️ i hvala svim državnim institucijama, kancelarijama, telima kako god, koje su opet ćutale, bravo za to ??

Објава коју дели Žaklina Tatalović (@_zaklina_) дана

Ponovio sam i ponavljam kao onaj papagaj Ara ili Arara iz ukštenica, da bi sluđeni žitelji raspamećeneSrbije uopšte mogli da razaznaju ili shvate šta nam se događa i o čemu se uopšte radi - morali bi istovremeno da gledaju TV Pink i N1, da čitaju Danas i Informer, istovremeno...

Ali, ne. Ne može. Jer, provajder koji prodaje Pink, u ponudi nema N1, ko ima N1, nema Pink?!

Svesti to na banalan sukob Vučić - Šolak je, naravno potpuna besmislica, ali mi u Srbiji smo navikli da živimo između besmislica i beznađa.

Uostalom, besmisao ovoga što pišem pojačaću meni apsolutnu besmislenost - da se najvažnija fudbalska utakmica reprezentacije Srbije (i Škotske), "majstorica" za EP na kojem Srbija nija zakoračila već pune dve decenije ne prenosi na državnom javnom servisu RTS, već na , valjda komercijalnoj Nova S?!

Istina, RTS je ceo dan najavljivala da  prenos utakmice može da se prati na Prvom programu Radio Beograda?!

Aman?

Amin!

(Vladan Dinić)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR