Glas Javnosti

GENERAL RATKO MLADIĆ Jedna fotografija, a dve priče

Lični stav
Autor: Glas javnosti

Jedan je Ratko Mladić. Spakovali ga srpski dušmani, pardon, demokrate i poslale aeroplanom u blatnjavu Holandiju da sadi marihuanu i bere veštačko cveće za srpske domaćice što ne mirišu bele rade i muškatle.

Jedna ista fotografija u podeljenom narodu postaje topuz Кraljevića Marka zavađenoj eliti kako sebe vole da vide, šatro, intelektualci. Da vidimo tu elitu. Jedna je belosvetska elita a druga je otadžbinska, gedžovanska elita koja voli bele rade i muškatle o kojima je već bilo reči u ovome tekstu.


Dvanaest godina je prošlo od kako se pojavila ova fotografija u tada naprednom, demokratskom listu "Vreme". Otvorimo drugu stranicu, otvorimo treću stranicu i tek posle četvrtog lista bljunu naslov "Zločinac bez kazne" pisan latinicom na čistom hrvatskom jeziku a u potpisu Filip Švarm što ga zovu Filip Šljam u starobeogradskim kafanama.

Preteruje beogradska manguparija ali i Šljam, pardon, Švarm sa teškim rečima, toliko teškim, mili Bože, da bi mu starosrbijanci iščupali jajca umesto ušiju za pihtije. Tekst je pisan kao "demokratsko jevanđelje" pun svetle budućnosti ako Srbi isporuče Generala Mladića državu regularnih narkomana, koju narodi juga Afrike pamte po zlu. Ta država da sudi Ratku samo zato što se zove Ratko!

Nema potrebe da se čitaoci udube u "šta je pisac hteo da kaže" jer se sve vidi iz naslova. Da pogledamo jednu drugu novinu koja piše na ćirilici i zove se "Pečat".

Broj 168 iz 2011. godine je posvećen hapšenju Ratka Mladića. Šlagvort za trideset stranica teksta i 12 ekskluzivnih fotografija Generala Mladića, nikad viđenih u Srbiji, napisao je glavni urednik Milorad Vučelić. "Pečat" se oglašava kao "list slobodne Srbije" što mu daje pravo da piše slobodno i ne plaši se reakcije jevropejskih sponzora. Vučela je stavio naslov kojim šalje Generala Mladića pravo u večnost! "Vreme" ga naziva zločincem a "Pečat" ga časti naslovom po filmu "Odavde do večnosti". Moglo bi i "Vreme" da preradi naslov u "zločin i kazna" ali im se ne mili da spominju velikana ruske misli Fjodora Dostojevskog.

Na početku kraja današnjih događaja vezanih za tabanje u Ukrajini da vidimo ko je bolje tipovo jednu istu fotografiju.

Generala Mladića je sud iz Holandije osudio onako kako ga je osudio i sad nema šanse da u naslov "Vremena" utrpaju bilo šta od Dostojevskog. Osim lepe slike na naslovnoj strani od "Vremena" nije ostalo mnogo. Niti su Tadićeve demokrate zavredele srpsku pažnju niti je Srbija ušla u EU što su najavljivali. Samo da prodamo Slobu, Radovana i Ratka i eto nas u Jevropi. Jok! Sad čitaju roman "daleko je sunce".


Prognoza "Pečata" bliža je istini jer je General Mladić za života postao legenda. Srpski narod ga stavio tu negde, odmah do Svetog Save. General Ratko Mladić ne mora da umre, on je već ušao u legendu srpskog naroda.

Šone Ninin

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR