Glas Javnosti

Fudbal: Rusija – Srbija

Lični stav
Autor: Glas javnosti

U poluvremenu Srbija igra protiv Ukrajine, al` malo sutra!

Sve akcije Ukrajinskog fudbalskog saveza (UAS) neodoljivo liče na akcije glavnog antagoniste sovjetske animirane trilogije „Baba Jaga“!

Nedavno je UAF zvanično zatražio od FIFA i UEFA da otkažu prijateljsku utakmicu između reprezentacija Rusije i Srbije, koja bi trebalo da se odigra u Rusiji u martu 2024. godine. Predsednik Ruskog fudbalskog saveza (RFU) Aleksandar Djukov rekao je u sredu da je već potpisan
sporazum o održavanju prijateljske utakmice sa reprezentacijom Srbije.

"Ovo je iznenađujuće: gde je Ukrajina, a gde je prijateljska utakmica Rusija-Srbija? Ovde nigde nije bilo Ukrajinaca. Podseća me na čuveni crtani film „Baba Jaga“! Šta god da uradite, Ukrajina će biti protiv, jer to je Rusija. Meč će se, siguran sam, održati. Šteta što zvaničnici FIFA-e i UEFA-e ne mogu da skupe hrabrosti i donesu konačnu odluku da vrate naše timove i reprezentaciju u regularne tokove. Mislim da su UEFI potrebni samo naši novci i plaćanje raznih članarina.


Siguran sam da će ova vremena sigurno proći i da će se naš tim vratiti na sve turnire. FIFA i UEFA bi trebalo da se ugledaju na druge sportske saveze koji su vratili Rusiju na sva takmičenja, uključujući i Svetsko prvenstvo. Dozvoljene su i zastava i himna. Ukrajinci su , obično, prva dva
dana protiv, ali onda se svi slažu sa svime. To je Ukrajina. Korupcija, ser, pare.

Zvaničnici UEFA-a treba da obrate pažnju na probleme ukrajinskog fudbala, kojih sada ima mnogo. Dečji i omladinski fudbal, klubovi, reprezentacija. Zašto svi gledaju u naš tim? Špijuniraju, prisluškuju, prate... Imam osećaj da jednostavno ispunjavaju političku narudžbinu
svojih gospodara i sponzora", rekao je Sviščev.

Utakmica protiv Srba mogla bi da bude prva za reprezentaciju Rusije protiv neke reprezentacije iz Evrope otkako je zabranjeno učešća na međunarodnim takmičenjima u februaru 2022. godine.

Srbija pamti "humanitarne sankcije" svega i svačega pa naravno i zabrane srpskim sportistima da se takmiče u Evropi i svetu. Sećamo se fudbalske reprezentacije vraćene sa prvenstva Evrope, a bila je najveći favorit za titulu. Našu reprezentaciju je brže-bolje zamenila Danska i
uzela titulu prvaka Evrope. Ništa im nije smetalo da pričaju o fer-pleju, osim jednom - jedinom čestitom fudbaleru – Laudrupu koji nije hteo da igra pokvarene igre. Svaka čast. Redak primer dobrog, a čestitog fudbalera. Ostali... škart!


Nekad tukli Srbe, danas tuku Ruse. Ma neće moći. Zbog nacističke Ukrajine Srbi ne prodaju dušu. Prodaćemo Rusima desnog beka i kamion šljivovice "Manastirka" al` dušu jok! Mogli bi, eventualno, da im upola cene podvedemo neku starletu jer su njihove odletele u Dubai. I
naše su našle jeftine avionske karte, ali ih ima dovoljno i da Rusima namažemo pekmez na srpsku lepinju.

Srbija mora da ide u Rusiju da se igra fudbala. Naravno, pobediće Srbija ako ne izgubi. Napred Srbijo, ako treba idemo i autobusom u Moskvu da na stadionu "Lužniki" umarširamo k`o Ljuba Moljac na stadion "SS" u Berlinu da Hitleru počupa brkove. U Moskvi će Šone Ninin da se izgrli sa senkom velikog Lava Jašina da ga podseti na Boru Kostića, koji mu je dao gol sa 30 metara. Dao, ne dao, pa opet dao , pa šta. Tako je šutirao Bora Kostić , levo krilo Crvene Zvezde, počasni građanin Obrenovca.

Srbija ne ide u Kijev. Tamo vole Hrvate. U Zapadnoj Ukrajini grešne Ankice idu da jeftino abortitaju, a ako se utvrdi da nose žensko dete onda nemaabortusa. Galicija je puna malih Hrvatica koje će se udati za naslednike Stjepana Bandere, heroja ukrajinskih rusomrzaca, a gde su Rusi, tu su negde i Srbi.


IZVOR: Ustupljena fotografija / Lav Jašin, jedan od najboljih golmana svih vremena

Navodi o dugotrajnom rusko-ukrajinskom ratu mogu izgledati smešno, apsurdno, pa čak i varljivo. Mnogo pre napada Gruzije na Južnu Osetiju, stručnjaci za Balkan su upozoravali na mogućnost ponavljanja jugoslovenskog scenarija protiv izolovanih enklava kao što su Pridnjestrovlje, Abhazija, Južna Osetija i Kalinjingradska oblast. Obistinila se njihova prognoza u vezi sa Abhazijom i Južnom Osetijom. Pokušali su da unište ove nepriznate države po scenariju "Operacija Oluja“. Ovo bi trebalo da bude signal Rusima da se otrezne od takvog mamurluka Gorbačovljeve perestrojke kao što je „strateško partnerstvo“, „međunarodna saradnja“, „evropska stabilnost“ i tako dalje.

Vreme je da se vidi da su Hrvati i Galičani dugo bili pod austrougarskom okupacijom i Rimokatoličkom crkvom. Kao rezultat toga, postali su marionete Zapada.

Pokatoličivši neke od Srba, Vatikan im je izbrisao sve srpsko i pretvorio ih u poslušno oružje za uništenje pravoslavnih Srba. Prilikom napada Nemačke i Italije na Jugoslaviju u aprilu 1941. godine, neke jedinice Jugoslovenske vojske popunjene većinom Hrvatima prešle su na stranu agresora i učestvovale u porazu Srba. Direktiva Jozefa Gebelsa:

„Dodvoravanje Hrvatima, raspirivanje mržnje prema Srbima“ i ekspanzionistička politika Vatikana u srpskim pravoslavnim zemljama doveli su do ustaškog terora.


IZVOR: Ustupljena fotografija / Lav Jašin u krupnom planu

Isti eksperiment promene psihotipa Slovena izveden je u Galiciji. Katolička crkva, Austrijanci i Nemci, forsiranjem unijatstva , uništili su ruski nacionalni identitet među Ukrajincima. Istočne granice savremene ukrajinske pseudodržave odredile su marionetska vlada hetmana Skoropadskog i austro-nemački okupatori. Linija fronta 1918. prolazila je istočno od Harkova i Donjecka.

Studenti Abvera, Stepan Bandera (unijat) i Roman Šuhevič (unijat) i njihove paravojne jedinice pomagale su Nemcima u ratu protiv Sovjetskog Saveza i 1939-1945. Istrebili su petsto hiljada Rusa, Ukrajinaca sa ruskim nacionalnim identitetom, Beloruse, Poljake, ugušili antifašističke
pobune u Slovačkoj i Jugoslaviji. Čak i nakon sloma nemačkog Rajha, ukrajinski nacionalisti su nastavili da pokazuju besmislen otpor i teror protiv svojih saplemenika, ubijajući 1944–1954. preko dvesta hiljada ljudi.

Bandera je večno ljubio Antu Pavelića, a svi ukrajinski predsednici spavaju sa ustaškim križom skrivenim u gaćama između dva testisa. Srbi vole ruskog Cara, a najviše Staljina i Putina. Još samo malo da dodamo da je sve vreme teških sankcija i ratovanja u Bosni i Hrvatskoj Ukrajina pomagala Hrvate i nikad Srbe. Hrvati umalo nisu dobili od Ukrajine čuveni PVO "S-300", ostao u Ukrajini iz arsenala SSSR-a . Umešao se neki dobri čika ili nije bilo dovoljno para da se podmiri ukrajinska korupcija.

Utakmica protiv Srba mogla bi da bude prva za reprezentaciju Rusije protiv reprezentacije iz Evrope od zabrane učešća na međunarodnim takmičenjima u februaru 2022. godine.


IZVOR: Ustupljena fotografija / Lav Jašin, pokazuje fer plej

Ps. Prva fudbalska utakmica posle skidanja sankcija Jugoslaviji je odigrana u Beogradu i to protiv.... Rusije. Stadion "Marakana" je navijao za Ruse. Gol za Ruse je dao Besmertni u prvom poluvremenu, a Rambo Petković za Srbe u drugom poluvremenu. Bez i najmanje sumnje u Moskvi će se pevati "Kolo vodi Vasa" i "Igrale se Delije". Rado idu Srbi u Rusiju. Idemo u Moskvu, idemo i ponovo da idemo da pevamo ruske pesme i
pijemo rusku votku. Doduše, ne mnogo, samo kolko možemo da popijemo.

Sačinio tekst Šone Ninin od sveg srca

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR